Hoeveel kost een tampon?

Hoeveel kost een tampon?

Tampons en maandverband. Oké, er bestaan herbruikbare methodes zoals de menstruatiecup, maar het merendeel van de vrouwen gebruikt gewoon tampons. Een vrouw zou in haar hele leven gemiddeld 11.000 tampons of inlegkruisjes gebruiken. Een pakje tampons van 32 stuks kost ongeveer vijf euro.

Kan je tampons doneren?

Stuur ze naar ons op. Met de producten kunnen wij onze MUP’s (Menstruatieproducten Uitgiftepunt) vullen. Dus help mee zodat we in Nederland op zoveel mogelijk plekken een MUP kunnen vullen en gratis menstruatieproducten beschikbaar kunnen stellen.

Hoeveel geld geef je uit aan ongesteld zijn?

Hoeveel kost menstrueren? Als we uitgaan van een gemiddelde cyclus van 5 dagen, een gebruik van maximaal 5 producten per dag,16 en van de allergoedkoopste producten, dan komen we uit op ongeveer 0,77 euro (tampons) tot 1,32 euro (maandverband) per maand.

Waar kan ik maandverband doneren?

Je kan maandverbanden afgeven in één van de BruZelle inzamelpunten. De maandverbanden worden uit de pakketten gehaald en in stoffen zakjes gestopt. Omwille van hygiëne kan je enkel individueel verpakte maandverbanden doneren! Ook kunnen we geen tampons of menstruatiecups aanvaarden (zie de FAQ pagina voor meer uitleg).

Waar laat je je maandverband?

Gebruikte tampons en maandverband horen bij het restafval: ze zijn niet te recyclen.

Waar plak je maandverband?

Maandverband absorbeert je menstruatiebloed wanneer dit je lichaam verlaat. Ze hebben een zachte absorberende kant die tegen je vulva aan ligt. Doordat je de plakkerige kant in je ondergoed plakt zorgt het ervoor dat je maandverband op zijn plaats blijft. Het meeste maandverband kan een paar uur meegaan.

Hoe lang kan je maandverband inhouden?

Verwissel maandverband en tampons regelmatig, in elk geval om de 8 uur en liefst vaker. Gooi ze niet weg in de wc, want dan raakt die verstopt. Gebruik het prullenbakje naast de wc. ’s Nachts kun je het beste maandverband gebruiken. Die mag je de hele nacht inhouden.