Hoe kun je milieuvervuiling voorkomen?
Wat je zelf kan doen tegen klimaatverandering
- Geef fossiele brandstoffen op.
- Renoveer infrastructuur.
- Verbruik minder.
- Ga dichter bij je werk wonen.
- Stop met langeafstandsreizen.
- Doe het licht uit en pomp je banden op.
- Eet slim, eet vegetarisch.
- Gebruik duurzaam hout.
Wat kunnen scholen doen aan duurzaamheid?
Op de MOS-site kan je zien wat scholen en leerlingen samen kunnen doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Een schoolmoestuin aanleggen bijvoorbeeld, of een Dikketruiendag organiseren. Moedig je school aan om hieraan deel te nemen.
Hoe kan je een school duurzamer maken?
Regelmatig de schoolpleinen opruimen. Laat klassen in toerbeurt de schoolpleinen opruimen. Door een roulatiesysteem in te voeren ziet het schoolplein er altijd verzorgd uit en zullen kinderen ook minder snel afval laten slingeren en op de grond gooien. Mits er uiteraard voldoende afvalbakken beschikbaar zijn.
Hoe kun je afval voorkomen op school?
Voorkom verpakkingsafval door drinkpakjes te vervangen door hervulbare flesjes, plastic zakjes door broodtrommels en frisdrankautomaten door watertappunten. Voorkom zwerfafval door het aantal tussenuren te verminderen en voldoende afvalbakken op het schoolplein te plaatsen.
Wat zijn de grootste oorzaken van milieuvervuiling?
Luchtvervuiling wordt vooral veroorzaakt door verkeer en industrie. Zelfs kunstmest kan luchtvervuiling veroorzaken. Vervuilende werkzaamheden van industriebedrijven worden vaak naar ontwikkelingslanden verplaatst, omdat in het westen strenge milieuregels gelden.
Wat kan je als school doen voor het klimaat?
Wat kan je als school doen?
- Informeer jezelf over het klimaatprobleem.
- Beïnvloed je leerlingen, dan beïnvloeden zij hun ouders.
- Sla alarm.
- Kies voor écht groene stroom of installeer zonnepanelen op het schooldak.
- En spring er verstandig mee om.
- Kom te voet, met de (elektrische) fiets of het openbaar vervoer naar school.
Hoeveel kg afval produceert elke leerling per school en per jaar?
De hoeveelheid afval die geproduceerd wordt in een school is aan- zienlijk: niet minder dan 35 kg per jaar en per leerling, zowel in het basisonderwijs als in het secundair onderwijs.
Wat is het beleid op school in verband met afval?
Bij huishoudens is het doel: van 250 kg naar 100 kg restafval per inwoner per jaar in 2020. Dat zouden scholen ook na moeten streven. Afval scheiden moet de norm zijn; afval is grondstof, altijd en overal. Eigenlijk zou men afval van scholen moeten beschouwen als huishoudelijk afval en niet als bedrijfsafval.