Wat is de versterking van gezond?

Wat is de versterking van gezond?

IJskoud, bloedheet en andere intensiveringen

versterkend woord bijvoeglijk naamwoord
dood gewoon
kern gezond
spek glad
spiegel glad

Wat is een versterking?

het versterken. extra hulp in probleemsituaties. een fortificatie.

Hoe schrijf je gezond?

gezond

Uitspraak: [xəˈzɔnt]
Afbreekpatroon: ge·zond

Wat is de versterking van ziek?

in De Taalstaat geko- zen tot beste leraar Nederlands van 2015 1. Het woord ziek wordt gebruikt om iets te versterken, bijvoorbeeld ziek mooi. Voorheen werd zoiets met de meest- voorkomende ziekte bekrachtigd. Het woord ziek lijkt me geschikter.

Wat is de versterking van oud?

Hoe kun je met oud een ander begrip versterken? Hoe kun je oud krachtiger uitdrukken? uit een eerdere periode vb: je moet die oude ruzie niet oprakelen oud en nieuw [de jaarwisseling] een oude vlam [een vroegere geliefde] een oude wond [verdriet uit het ve…

Wat betekent de ondersteuning?

ondersteunen – Werkwoord 1. (ov) helpen, bijstaan ♢ Wij ondersteunden hem in die moeilijke tijd. 2. (ov), (elektronica) bruikbaar zijn met, geschikt zijn voor ♢ Dit toestel ondersteunt alleen digitale signalen.

Is het gezonde of gezonden?

gezond = gezond bijv. Uitspraak: [xəˈzɔnt] 1) in goede lichamelijke en geestelijke toestand Voorbeeld: `Ondanks zijn hoge leeftijd is hij goed gezond. `Antoniemen: ongezond, ziek, zo gezond…

Wat betekent het woord gezond?

gezond – Bijvoeglijk naamwoord 1. vrij van ziektes en zeertes ♢ Hij is nog goed gezond voor zijn leeftijd. 2. bevorderlijk voor een goede conditie ♢ Lichaamsoefening is gezond voor een mens.

Wat mij nog tegenhoudt?

In de eerste zin vraagt iemand mij wat mij tegenhoudt om iets te doen. Misschien wordt het nog duidelijker als je je vervangt door jou: wat houdt jou tegen. Het onderwerp in de eerste zin is dan ook wat en niet je. In de tweede zin gaat het om de vraag wat ik tegenhoud.

Wat zijn kenmerken van een goede tekst?

Kenmerken van tekst die makkelijk leest alledaagse woorden, dus ‘moeten’ liever dan ‘dienen’ zo min mogelijk figuurlijk taalgebruik en uitdrukkingen, dus liever ‘weten’ dan ‘op de hoogte zijn’ veel korte zinnen. samengestelde zinnen met een eenvoudig voegwoord zoals: omdat, maar, want.