Hoe lang geen uitkering na zelf ontslag?

Hoe lang geen uitkering na zelf ontslag?

Als u zelf ontslag neemt, hebt u in principe geen recht op een werkloosheidsuitkering. Concreet zal de RVA van u willen horen waarom u uw werk hebt opgezegd, en op basis daarvan uw uitkering wellicht een tijdlang schorsen. Na die schorsing kunt u opnieuw een uitkering aanvragen.

Kun je iemand met een vast contract ontslaan?

Ontslag bij vast contract. Heb je een vast contract, dan kan de werkgever je niet zomaar ontslaan. Wanneer een werkgever iemand met een vast contract ontslag wil geven, dan moet daar een goede reden voor zijn.

Wat kost het om iemand met een vast contract te ontslaan?

Loopt het ontslag via het UWV of de kantonrechter, dan betaal je een transitievergoeding. Deze vergoeding is bedoeld als compensatie voor ontslag. Je betaalt 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar met een maximum van 83.000 euro. Ook als je een tijdelijk contract niet verlengt, betaal je deze vergoeding.

Wat zijn de gevolgen van zelf ontslag nemen?

Als u zelf ontslag neemt, heeft dat een aantal gevolgen. U heeft bijvoorbeeld meestal geen recht op een ontslagvergoeding of WW-uitkering. Verder moet u zich houden aan de opzegtermijn en andere afspraken zoals een concurrentiebeding. Als u aan alles gedacht heeft, neemt u schriftelijk ontslag.

Wat in orde brengen na ontslag?

Woon je in Vlaanderen en word je ontslagen of geef je je ontslag? Schrijf je binnen de 8 dagen na je opzegtermijn in bij VDAB als werkzoekende. Kies voor de werksituatie ‘ik ben werkloos en vraag of krijg een werkloosheidsuitkering’.

Wat kan je doen met een vast contract?

Bij een vast contract kunt u een werknemer niet zomaar ontslaan. U moet een uitgebreid dossier hebben opgebouwd waaruit blijkt dat de werknemer niet meer in zijn huidige functie past door bijvoorbeeld disfunctioneren of een verstoorde arbeidsverhouding.

Kan je ontslagen worden met een contract voor onbepaalde tijd?

Een vast contract wordt ook wel een contract voor onbepaalde tijd genoemd. Heb je een vast contract en wil de werkgever je ontslaan, dan kan dit alleen met wederzijds goedvinden, met een ontslagvergunning van het UWV, via de kantonrechter of via ontslag op staande voet.