Kan je met een gebroken scheenbeen lopen?

Kan je met een gebroken scheenbeen lopen?

Wanneer u weer mag gaan belasten is ondermeer afhankelijk van het soort breuk en het gebruikte fixatie materiaal. Indien u nog niet meteen mag belasten, dan mag u meestal wel uw knie en enkel oefenen en proberen met krukken te gaan lopen.

Hoe herken je een gebroken bovenbeen?

De klachten van een gebroken dijbeen kenmerken zich door veel pijn in het bovenbeen met een onmogelijkheid het been te bewegen en te belasten. Vaak valt het ook op dat het been in een andere stand ligt. Een zwelling van het bovenbeen is niet altijd direct zichtbaar.

Hoe herken ik een gebroken been?

Allereerst is het van belang dat u de verschijnselen van een gebroken been kunt herkennen. Aan deze verschijnselen herkent u een gebroken been: Het slachtoffer heeft veel pijn Op de plek van de breuk ontstaat een zwelling met soms een blauwe verkleuring

Hoe kan ik een gebroken been ondersteunen?

Om een gebroken been te ondersteunen is het belangrijk dat niemand aan je been gaat sjorren of trekken. Het beste is als er een soort rol van een lap stof of een deken gemaakt wordt, en tegen het been aangelegd om het been te steunen zodat het niet naar een kant rolt. Door verkeerd bewegen kan de schade in het been groter worden.

Wat is de onderscheiding tussen gebroken en gebroken teen?

Een gebroken teen moet worden onderscheiden van een verstuikte of gekneusde teen, waarbij ook pijn, zwelling en stijfheid kunnen optreden. Vaak kan je een verstuikte teen beter bewegen dan een gebroken en is de pijn niet zo ernstig als bij een gebroken teen. Ook treedt bij een gekneusde teen geen vervorming of scheefstaand op van de teen.

Wat zijn de symptomen van een gebroken teen?

Symptomen van een gebroken teen zijn pijn, zwelling of stijfheid, bloeduitstorting (in de loop van de eerste week een blauwe verkleuring), soms gevoelsstoornissen in de teen en moeilijk kunnen lopen als de grote teen is gebroken. Een gebroken kleine teen geeft vaak veel minder problemen.