Hoe om te gaan met ADHD zonder medicatie?

Hoe om te gaan met ADHD zonder medicatie?

Zes manieren om de uitdagingen van ADHD zónder medicatie te verlichten

  1. Coaching.
  2. Psychoeaducatie.
  3. Praten met een psycholoog.
  4. Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  5. Mindfulness.
  6. Combinatie Mindfulness en cognitieve gedragstherapie.

Waarom medicatie ADD?

Voor 80% van de mensen met ADD en ADHD heeft stimulerende medicatie gunstige effecten. Naast stimulerende medicatie kan er ook gekozen worden voor rustgevende medicatie. ADD en ADHD gaat vaak gepaard met een andere stoornis zoals angst- en stemmingsstoornissen.

Wat is een medicijn voor ADHD en ADD?

Medikinet is een medicijn dat sinds 2007 wordt voorgeschreven als medicatie voor ADHD en ADD. Dit medicijn werkt ongeveer 7 tot 9 uur en kan de ergste symptomen van ADHD en ADD dempen. Zo bemerken patiënten die dit medicijn gebruiken dat zij minder last hebben van het verlies van focus en gedurende de dag ook minder druk zijn.

Hoe wordt de diagnose van ADHD gesteld?

De diagnose van ADHD wordt gesteld op basis van informatie zoals de (medische) voorgeschiedenis. De arts zal behalve aan de patiënt zelf ook vragen stellen aan een familielid of de partner van de patiënt. Soms worden verslagen uit eerder onderzoek of vroegere schoolrapporten meegenomen in het diagnostisch onderzoek.

Wat zijn de gedragingen van kinderen met ADHD?

Kinderen met ADHD vallen je als leerkracht op in de klas. Ze vertonen een aantal gedragingen die kenmerkend zijn voor hun (ontwikkelings)stoornis. Overigens is onderstaand gedrag ook gedrag dat je bij veel andere kinderen kunt waarnemen.

Wat zijn de meest voorkomende stoornissen bij kinderen met ADHD?

ADHD komt vaker voor met een andere stoornis dan dat het alleen voorkomt. Kinderen met ADHD hebben ook vaak DCD(50%) of ODD (40 – 60 %), ASS(25%), angststoornissen(34%) of depressie(4%) en leerstoornissen als dyslexie, dyscalculie, TOS, enz. Deze kinderen lopen dus vaak tegen meer moeilijkheden op dan hun ADHD alleen.