Welke naam komt eerst als je getrouwd bent?

Welke naam komt eerst als je getrouwd bent?

Je neemt de achternaam van jouw partner aan. Eerst de achternaam van je partner, gevolgd door jouw eigen achternaam.

Wat invullen bij eigen naam?

Geboortenaam / meisjesnaam / achternaam / naam.

Wat is mijn achternaam na trouwen?

Als u getrouwd bent (geweest) of een partnerschap hebt laten registreren, kunt u bepalen met welke achternaam de gemeente u aanschrijft: met uw eigen achternaam, die van uw partner of een combinatie. Dit heet naamgebruik en geldt voor mannen en vrouwen. Naamgebruik moet u aanvragen in uw eigen woonplaats.

Welke naam komt eerst?

Volgens de etiquette hoort de naam van de bruid eerst genoemd te worden op de trouwkaart, gevolgd door de naam van de bruidegom. Dus eerst de vrouw en dan de man. Na de huwelijksvoltrekking verandert deze volgorde. Op officiële documenten vermeld je dan eerst zijn naam en daarna haar naam.

Welke naam op paspoort na trouwen?

Ja, dat kan. Hiervoor moet u getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Er zijn drie vermeldingen mogelijk: e/v: echtgenoot/echtgenote van.

Waar achternaam wijzigen na trouwen?

Als je de achternaam van je partner wilt overnemen (of andersom) moet je naar het gemeentehuis. In het geval van een naamswijziging moet namelijk het paspoort, rijbewijs, ID-kaart en andere belangrijke documenten aangepast worden. Als je je handtekening wilt veranderen kun je dat ook meteen doen.

Hoe achternaam veranderen na trouwen?

Wijzigen achternaam na huwelijk Je naamgebruik wijzigen bij de gemeente kan schriftelijk of online. Wanneer je een afspraak maakt bij het gemeentehuis, zul je een geldig legitimatiebewijs en een ingevuld aanvraagformulier mee moeten nemen. Dit formulier kun je vooraf downloaden via de website.

Waarom dubbele achternaam?

Eén van de redenen waarom mensen kiezen voor een dubbele achternaam voor hun kind, is omdat ze zo de verbondenheid met hen beiden kunnen laten zien. Het kan ook een praktische oplossing bieden voor mensen met meerdere nationaliteiten; het komt namelijk voor dat mensen in verschillende landen verschillende namen hebben.