Inhoudsopgave
Wat is warmte allergie?
Een warmte allergie treedt op in de vorm van een eventueel jeukende huiduitslag. Extreme warmte kan de allergie opwekken en het kan ook gebeuren buiten de zomerperiode. Andere benamingen voor warmteallergie zijn zweetuitslag, warmte bultjes of een hitte/ warmte uitslag. De officiële medische term luidt miliaria.
Wat helpt er tegen warmte uitslag?
Wat is de behandeling van warmte uitslag?
- Breng zo nodig koude kompressen aan.
- Gebruik verkoelende talkpoeders.
- Lokale steroïden.
- Desinfecterende middelen kunnen worden gebruikt wanneer er een infectie bijkomt.
Kun je allergisch zijn voor zon?
Wat is zonneallergie? Bij zonneallergie krijgt u jeukende huiduitslag met bultjes, blaasjes en/of vlekjes. De plekjes komen alleen op de huid waar het zonlicht op gekomen is. Zonneallergie komt vooral voor bij mensen met een licht huidtype: lichte huidskleur, rood of blond haar en lichte ogen.
Wat zijn hitte puistjes?
Warmtebultjes zijn kleine pukkeltjes op de huid die ontstaan door afsluiting van de zweetkliertjes. Dit probleem wordt nogal eens gezien bij baby’s, maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Je kunt miliaria ontwikkelen wanneer je verblijft in een warme en vochtige omgeving, vooral als je je inspant.
Wat zijn de symptomen van zonneallergie?
Bij zonneallergie krijgt u rode, jeukende blaasjes, bultjes of vlekjes. Ze zitten alleen op de huid waar zonlicht op gekomen is. Als ze alleen op de oren zitten, heet het lente-oren. De vlekjes gaan vanzelf weg, meestal binnen een paar dagen.
Hoe kom je aan zonne allergie?
Zonneallergie kan ontstaan als je huid wordt blootgesteld aan de UV-straling. Meestal gebeurt dit na een warme lentedag of op een zonnige dag tijdens wintersport. Maar het kan ook ontstaan na een bezoekje aan de zonnebank, of als je achter glas in de zon hebt gezeten.