Inhoudsopgave
Wat te doen bij hypotonie?
Behandeling bij hypotonie Door krachtoefeningen te doen worden de spieren zo goed mogelijk behouden en wordt ervoor gezorgd dat het uithoudingsvermogen van het lichaam zo groot mogelijk blijft. Daarnaast wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van oefeningen om de mobiliteit van het lichaam te optimaliseren.
Hoe ontstaat Hypertonie?
Hypertonie kan ontstaan door ziektes of beschadiging van het lichaam, maar in een “normale” situatie ontstaat het simpelweg door overbelasting van desbetreffende spieren. Om het fenomeen hypertonie uit te leggen is het eerst van belang om het één en ander te weten over spieren.
Is mijn kind Hypermobiel?
Kinderen met hypermobiliteit kunnen hun gewrichten verder bewegen dan gebruikelijk. Zo kunnen ze vaak hun knieën en ellebogen overstrekken. De duim kan naar de onderarm gebracht worden en de pink kan zo ver achterover gebogen worden dat er een hoek van 90 graden tussen de hand en de pink ontstaat.
Hoe weet je of je kind een achterstand heeft?
Kinderen met een ontwikkelingsachterstand ontwikkelen zich (veel) langzamer dan hun leeftijdsgenoten. Ze gaan bijvoorbeeld later rollen, zitten, staan, lopen of praten. Vaak zijn er vanaf de geboorte al (lichamelijke) klachten. Soms wordt een ontwikkelingsachterstand pas later duidelijk.
Hoe voelt een Hypertonische spier aan?
Verhoogde spiertonus kan leiden tot pijn, toegenomen energieverbruik en moeite met het handhaven van de lichaamshouding. Hypertonie is een niet-snelheidsafhankelijke weerstand bij passief bewegen, die ongelijk verdeeld is over flexoren en extensoren.
Wat is een Hypertonische spier?
Spierhypotonie is een medische term die duidt op een verminderde spanning van een spier. De oorzaak is een gebrek aan impulsen van de zenuwen. Dit kan voorkomen bij bijvoorbeeld: een dwarslaesie door een onderbreking van de zenuwen in het ruggenmerg (LMN-laesie)