Wat te doen bij zwelling voet?

Wat te doen bij zwelling voet?

Om de zwelling als gevolg van een voet- of enkelblessure te verminderen, rust je uit om te voorkomen dat je op de gewonde enkel of voet loopt, gebruik je een ijskompres, wikkel je de voet of enkel in met compressieverband en hef je de voet op een kruk of kussen.

Waarom zwelt mijn voet op?

Als de bloedvaten in uw benen het bloed niet goed afvoeren naar uw hart, kan zich vocht ophopen in uw voeten, enkels en onderbenen. Het verzamelt zich door de zwaartekracht op de laagste plek. Ook een verminderde pompfunctie van het hart, of lever- en nieraandoeningen kunnen oedeem veroorzaken.

Welke medicijnen veroorzaken dikke voeten?

Er zijn nog meer medicijnen en behandelingen die ervoor kunnen zorgen dat je dikke voeten krijgt. Dit zijn bijvoorbeeld ibuprofen, chemotherapie, behandelingen tegen de ziekte van Parkinson, hartmedicijnen en medicijnen tegen epilepsie.

Wat zijn gezwollen voeten?

Bekend zijn gezwollen voeten nadat je bijvoorbeeld lange tijd hebt gestaan of in dezelfde houding hebt gezeten, maar ook warmte oefent een kwalijke invloed uit. Gezwollen voeten door warmte is een veelvoorkomende klacht. Bij warm weer krijgen veel mensen last van dikke of gezwollen enkels en voeten.

Waarom gezwollen voeten tijdens zwangerschap?

Gezwollen voeten door lang staan of zitten. Dikke voeten door eten en drinken. Te veel zout. Alcohol. Gezwollen voeten door warm weer. Gezwollen voeten tijdens de zwangerschap. Overgewicht en zwelling van je voeten. Enkel- of voetblessure. Hormoonschommelingen.

Waarom gezwollen enkels en dikke voeten?

Gezwollen enkels en dikke voeten komen vaak voor, vooral als iemand veel moet staan of lopen. Gezwollen voeten en dikke enkels zijn meestal geen reden tot bezorgdheid. Maar voeten en enkels die gezwollen blijven of gepaard gaan met andere symptomen, kunnen wijzen op een ernstiger gezondheidsprobleem.

Wat is een zwelling in de voeten en enkels?

Zwelling in de voeten en enkels kan het gevolg zijn van cellulitis, een diepe huidinfectie die wordt veroorzaakt door een bacterie. Het kan zowel bij kinderen als volwassenen optreden. Deze bacterie kan de huid besmetten via het bloed of door een open wond, als gevolg van een snee, insectenbeet, dierenbeet of krabwond.