Hoe hoog mag mijn poort zijn?

Hoe hoog mag mijn poort zijn?

De wet stelt niet te veel eisen aan de vormgeving van een hekwerk. Alleen wanneer u aan de voorzijde van uw perceel een hekwerk wilt plaatsen is de maximale vergunningsvrije hoogte 1 meter. Aan de zijkant of aan de achterzijde van de woning mag een hekwerk geplaatst worden met een maximale hoogte van 2 meter.

Wat mag op de scheidingslijn?

Open afsluitingen (van draad of draadgaas) kunt u zonder vergunning plaatsen tot 2 meter hoog. Let wel: Een afsluiting plaatsen op de perceelsgrens kan enkel als beide buren akkoord zijn. Is er geen akkoord, dan moet u de afsluiting langs uw kant van de perceelsgrens plaatsen.

Wie moet omheining betalen?

Plaats jijzelf of je buur een omheining, dan kan dat op de scheidingslijn tussen de erven of op eigen grond. Komt de afsluiting precies op de grens, dan moeten jullie elk de helft van de kosten voor de aankoop, de bouw en het onderhoud betalen. Maar dan zijn jullie ook samen eigenaar van de omheining.

Hoe hoog mag een tuinpoort zijn?

In de voortuin geldt een vrijstelling tot een hoogte van 1 meter voor gesloten afsluiting/poorten. Dus voor een hoogte van drie meter ga je waarschijnlijk sowieso een vergunning moeten aanvragen.

Hoe ver moet een schutting van de erfgrens?

Hoogte erfafscheiding Een schutting, muur of hek naast en achter een huis mag maximaal 2 meter hoog zijn. Vóór het huis is de maximale hoogte 1 meter. Voor bomen en heggen geldt geen maximale hoogte. Maar ze mogen niet te dicht bij de erfgrens staan.

Hoe hoog mag een haag zijn op de perceelsgrens?

De maximale hoogte van een haag is niet wettelijk vastgelegd, maar we raden je aan om je haag niet hoger dan 2 meter te laten worden.

Hoe hoog mag mijn buurman bouwen?

De algemene regel is dat bijgebouwen buiten de 4 meter hoger mogen zijn dan 3 meter mits zij dus aan specifieke regels voldoen. Deze regels hebben te maken met de dakvorm en de bouwhoogte ten opzichte van het erf van de buren.

Wie betaalt tuinafscheiding?

Wanneer deze precies op de erfgrens staat, dan is de schutting de verantwoordelijkheid van beide buren. Staat hij op de grond van één van beide? Dan is die buur er verantwoordelijk voor, als eigenaar van de grond. Dit geldt zelfs wanneer u de schutting betaald zou hebben bij de plaatsing ervan.

Wat als buren geen schutting willen?

In de wet staat bepaald dat in beginsel iedere eigenaar kan vorderen dat diens buren meewerken aan het plaatsen van een gemeenschappelijke scheidsmuur van twee meter hoog. De scheidsmuur dient op de erfgrens te worden geplaatst. Ook huurders kunnen hierop een beroep doen richting hun buren.