Waarom is weggooien zo moeilijk?
Opruimen en schoonmaken is te moeilijk geworden omdat er te veel spullen zijn. Het kantoortje/berghok is nodig als kinderkamer. Je gaat verhuizen en wilt of kunt niet alles meenemen. Je weet heel goed dat je moet gaan uitzoeken en wegdoen, maar je hikt er tegenaan.
Wat doen we met de spullen van moeder?
In het boek ‘Wat doen we met de spullen? ‘ doet journalist Dick Wittenberg verslag van de afwikkeling van Jo’s erfenis. Het is een prachtig, intiem relaas geworden van een periode, waarin ruimen en rouwen voor de kinderen van Overdijk hand in hand gingen.
Wat te doen met oude agenda’s?
Oude notitieblokjes en agenda’s weggooien Ga je er echt nog eens doorheen bladeren? Hetzelfde geldt voor al die notitieblokjes die vaak ook maar voor de helft zijn beschreven: check of er belangrijke dingen in staan, neem ze over in een nieuw notitieblokje en gooi de oude lekker weg. Dat ruimt op!
Waarom is opruimen zo belangrijk?
Je krijgt over het algemeen meer rust, ruimte en energie als je opruimt. Je wordt minder afgeleid door spullen om je heen. Je kunt makkelijker vinden wat je zoekt (want alles heeft een vaste plek). Je irriteert je minder aan de rommel over je heen.
Wat te doen met spullen na overlijden?
Als het gaat om de spullen in de categorie ‘weggeven of verkopen’ is er een aantal opties waar je uit kunt kiezen: geef het aan familie of vrienden, doneer het of verkoop het aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel. De spullen die je niet meer wilt behouden kan iemand anders misschien wel goed gebruiken.
Wat moet je doen bij overlijden ouders?
De 5 stappen na het overlijden van je ouder
- Doe niets overhaast.
- Controleer in het Centraal Testamentenregister of je ouder een testament heeft opgesteld.
- Regel verder alleen de zaken die echt niet kunnen wachten.
- Regel de uitvaart.