Hoe bevestig je een Breekkabel?

Hoe bevestig je een Breekkabel?

De kabel zit via een extra karabijnhaak vast aan een oog in de trekhaak én is om de kogelhals gelust. Dit kan als de trekhaak is voorzien van een gat of beugel waar deze extra karabijnhaak aan kan. Deze karabijhaak dient stevig te zijn, dus van staal (minimaal 6 mm).

Hoe werkt een Breekkabel?

Werking handrem breekkabel Als u de handrem breekkabel goed aan een vast punt van de auto heeft bevestigd, wordt de handrem aangetrokken wanneer de breekkabel op spanning komt te staan. Zodra de handrem is aangetrokken, zal het object dat uw auto trekt tot stilstand worden gebracht.

Hoe bevestig je een losbreekreminrichting?

In Nederland (en Zwitserland) moet: “de losbreekreminrichting zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak daarvan zijn verbonden, dat de inrichting slechts in werking treedt na het losraken van de aanhangwagenkoppeling”.

Hoe maak je een aanhangwagen vast?

Hieronder ziet u de stappen voor het aankoppelen.

  1. 1) Breng de aanhangwagen naar de auto.
  2. 2) Bevestig de koppeling correct aan de trekhaak.
  3. 3) Haal de handrem er af (druk de handrem omlaag)
  4. 4) Draai het neuswiel omhoog.
  5. 5) Bevestig correct de hulpkoppeling*.
  6. 6) sluit de tussenkabel (stroomkabel) aan.

Hoe werkt een losbreekreminrichting?

De losbreekreminrichting word als veiligheidsmiddel gebruikt om bij het los breken van de aanhangwagen van het trekkende voertuig de handrem van de aanhangwagen in te schakelen. Hierdoor zal losgebroken aanhangwagen snel tot stilstand komen niet als een ongeleid projectiel verder rijden of van de rijbaan schieten.

Wat is een losbreekrem?

Een losbreekreminrichting dient als veiligheidsmiddel om bij het losraken van de aanhangwagen van het trekkend voertuig in werking te treden. Hiermee wordt getracht om de losbrekende aanhangwagen te stoppen en er voor te zorgen dat schade beperkt wordt.

Is hulpkoppeling verplicht?

De wet stelt, dat indien een aanhangwagen niet is voorzien van een losbreek inrichting, een hulpkoppeling verplicht is. Boven de 750 kilo moet een aanhangwagen geremd zijn en dan zit er eigenlijk altijd een losbreek inrichting op. Met een losbreek inrichting mag er geen hulpkoppeling aanwezig zijn.

Wat doet een hulpkoppeling?

Een hulpkoppeling met staalkabel zit bevestigt op een aanhangwagen. De staalkabel verbind je aan de trekhaak van het voertuig dat de aanhangwagen trekt. Wanneer een aanhangwagen tijdens het rijden van de kogelkoppeling afgaat, verlies je de aanhangwagen en de lading hierdoor niet.