Wat kost een visvergunning 2021?

Wat kost een visvergunning 2021?

Gemiddeld kost een VISpas ongeveer €35,00. Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas.

Wat kost een kleine visvergunning?

Bij een PostNL kantoor betaal je ook € 14,00, alleen kan het voorkomen dat ze € 2,50 aan servicekosten extra vragen.

Waar kun je een visakte kopen?

Als je nog geen lid bent van een vereniging, dan kun je de VISpas online kopen of bij de hengelsportvereniging en/ of hengelsportzaak/dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Je krijgt bij het verkooppunt een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap mee, met de bovenkant kun je direct gaan vissen en deze is een maand geldig.

Wat kan ik met een kleine VISpas?

Met de Kleine VISpas mag je vissen in alle wateren die zijn opgenomen in de bijbehorende Lijsten van Viswateren (met één hengel en een beperkt aantal aassoorten). Tip: op visplanner.nl kun je precies zien in welke wateren je mag vissen met een Kleine VISpas.

Wat kost een 2de VISpas?

Word je ook nog lid van een andere hengelsportvereniging, dan betaal je de afdrachten aan Sportvisserij Nederland en de federatie niet nog eens maar alleen de kosten voor de aanmaak van de Extra VISpas (€3,50) en het lidmaatschapsgeld van die vereniging. De Extra VISpas is direct aan te vragen via www.vispas.nl.

Is een VISpas gratis?

Met de VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van VISwateren zijn ingebracht, ruim 90% van het Nederlandse oppervlaktewater (met maximaal twee hengels). Gemiddeld kost een VISpas rond de 40 euro. Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas.

Heeft een kind een visvergunning nodig?

Kinderen tot 14 jaar mogen met een hengel in vele wateren vissen zonder vergunning. Als enige voorwaarde geldt, dat een volwassen met de juiste visdocumenten hen begeleidt. Het aantal kinderen dat mag worden begeleid is wettelijke onbeperkt.

Wat kost een derde hengel vergunning?

De Nachtvistoestemming kost € 10,- en de Derde Hengeltoestemming kost € 25,-. Bij bestelling krijg je direct een Voorlopige toestemming digitaal toegestuurd. Met deze print, de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren (+Aanvullingslijst) en de VISpas kun je meteen gaan vissen.

Hoe oud moet je zijn om een visvergunning te hebben?

Als je op 1 januari van dit jaar 14 jaar of ouder was, dan heb je dit jaar een VISpas nodig. Hiermee mag je in ongeveer 90% van het water in Nederland vissen en het is meteen het bewijs van lidmaatschap van je vereniging.

Waar vissen met de kleine VISpas?

Op www.visplanner.nl kun je vinden waar de Kleine VISpas gebruikt kan worden. Ook in de Kleine Lijst van VISwateren staat waar je mag vissen.

Wat is het verschil tussen VISpas en kleine VISpas?

Vispas soorten Er zijn verschillende soorten vispassen. Zo zijn er op dit moment de vispas en de kleine vispas. Het verschil is dat je met de kleine vispas maar met 1 hengel mag vissen, niet mag nachtvissen, geen vis mag meenemen, en niet op roofvis mag vissen.

Wat is een grote VISpas?

De vispas is een nationale vergunning waar een lijst van wateren in staat waarin je mag vissen. Deze landelijke lijst wordt beschikbaar gesteld door alle visverenigingen en visfederaties in Nederland tesamen.