Hoe herken je salie?
De plant wordt vooral gebruikt als kruid en is met name bekend uit de mediterrane keuken. De plant wordt 40-80 cm hoog. De bladeren zijn dik, grijs en sterk aromatisch; de bladnerven zijn diep ingezonken. De bladrand is fijn gekarteld-getand of bijna gaafrandig.
Wat is de smaak van salie?
Salie smaak De blaadjes hebben een sterke smaak en zeer aromatische geur. De smaak kan het beste omschreven worden als kruidig, warm en een tikkeltje bitter. Salie kun je zo gebruiken: Als smaakmaker van bijvoorbeeld varkensvlees.
Wat is de meest populaire salie gerechten?
De 10 meest populaire salie gerechten op een rij: 1 Pasta met salie 2 Tilapia met salie in Parmaham 3 Kalfsvlees met salie 4 Varkenshaas met salie 5 Pompoenravioli met salieboter (Gezond!) 6 Kalkoen met salie 7 Witte bonen met salie en tomaat 8 Salie Driehoekjes ( Tip!) 9 Aardappeltjes met salie (Jamie Oliver Style) 10 Kipburger met Salie
Wat zijn de voordelen van verse salie?
Gewone, verse salie gebruik je als smaakmaker bij kip, lamsvlees, varkensvlees, salades, soepen en eiergerechten. De Romeinen en Grieken wisten het al: salie zorgt ervoor dat vet eten beter verteert. Verse salie is volop verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Er bestaat ook salie-olie en gedroogde salie in zakjes.
Wat is de officiële naam van salie?
De officiële Latijnse naam van salie is Salvia officinalis. Salvia komt van het Latijnse woord salvere en betekent redden of genezen. Als je last hebt van verkoudheid of een zere keel helpt saliethee je gauw van je klachten af. Salie is ook goed om vet eten beter te verteren.
Wat heeft salie een heilzame werking?
Uit veel onderzoeken blijkt dat salie een heilzame werking heeft. Het kruid brengt je vetprofiel in balans, zorgt ervoor dat je voedsel beter verteert, werkt kalmerend en zuiverend op de luchtwegen, zorgt voor een frisse adem en heeft een goede invloed op de werking van je geheugen.