Hoe Kogeldistel vermeerderen?

Hoe Kogeldistel vermeerderen?

Je kan kogeldistel op meerdere manieren vermeerderen: Kogeldistel zaaien: Echinops ritro zaait zichzelf gemakkelijk uit, maar je kunt zelf ook in de herfst het zaad verzamelen en in het voorjaar zaaien. Echinops delen: Je kunt ook de kogeldistel delen als hij te vol raakt. Haal de plant dan uit de grond en deel hem.

Hoe verspreid de akkerdistel zich?

Als de akkerdistel eenmaal groeit, gaat de verspreiding voornamelijk vegetatief via een vertakt wortelsysteem. De hoofdwortel kan een diepte bereiken van 1 meter op zandgrond tot bijna 4 meter in kleigrond. De hoofdwortel ontwikkelt zijwortels tot 5 meter lang in verschillende soorten en maten.

Hoe Kaardebol zaaien?

Zaai de zaden in mei, juni of juli. De plant bloeit in juli tot en met september in het jaar na het zaaien. Zaai op kale grond waar niets anders meer groeit. Voorzaaien in potjes kan ook, begin dan niet te vroeg en plant de jonge planten uit in juni, juli of augustus.

Is Kogeldistel winterhard?

Kogeldistels komen altijd goed tot hun recht als ze in groep worden aangeplant….Echinops of de kogeldistel.

Echinops – Kogeldistel
Echinops ritro
Bladkleur : Blauwgroen / bladverliezend
Hoogte : blad tot 40 cm bloemen tot 100 cm
Winterhardheid : Goed winterhard

Hoe snoeien Kogeldistel?

Snoeien kogeldistel Na de eerste bloei in augustus de Kogeldistel in zijn geheel terugsnoeien. De plant kan dan opnieuw uitlopen medio september/oktober en zal opnieuw gaan bloeien. Na de tweede bloei de Kogeldistel wederom in zijn geheel terugsnoeien.

Hoe groeit een distel?

Tweejarige distel Deze distels komen voor in grasland of ruigte op voedselrijke bodem. De planten ontwikkelen in het eerste jaar enkel wortels en een bladrozet. In de zomer van het tweede jaar bloeien ze en vormen ze zaad onder de vorm van pluizen. De wind zal de zaden verspreiden.

Wat voor onkruid is akkerdistel?

Akkerdistels zijn overblijvende wortelonkruiden die het hele jaar kiemen. Ze houden van stikstofrijke grond en vermeerderen zich door hun zaad en wortelstokken. Ze vormen snelgroeiende bossige planten. Als men deze planten ongemoeid laat, sterven ze af; maaien en schoffelen zorgen voor een nieuwe ontwikkeling.

Waar Kaardebol planten?

Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn.

Waar groeit Kaardebol?

De grote kaardebol komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika (Maghreb), Voor-Azië en Europa, maar komt tegenwoordig overal in de gematigde streken voor. In Nederland is de plant vanaf 1 januari 2017 niet meer wettelijk beschermd. De plant is tweejarig en kan 70–250 cm hoog worden.

Wat doen distels?

Distels zijn soms schitterende planten. Denk maar aan de Cirsium rivulare ‘Atropurpureum’ bijvoorbeeld die als vaste plant te koop wordt aangeboden. Ze zijn ook nuttig want het zijn planten die nuttige insecten zoals bijen en vlinders aantrekken. Toch zijn sommige soorten een hardnekkig onkruid.

Hoe verwijder ik distels?

Distels maai je best kort voor de bloei als de bloemkoppen nog gesloten zijn (eind juni – begin juli). Te vroeg maaien heeft geen zin zijn want dan vormt de plant nog een tweede keer bloemknoppen (augustus – september). Bovendien zijn de planten het zwakst voor en tijdens de bloei.