Inhoudsopgave
Waaruit bestaat een oplossing?
Een oplossing kan bestaan uit stoffen die in verschillende fasen zijn. Het kan bijvoorbeeld een vaste stof in vloeistof zijn, vloeistof in vloeistof, gas in vloeistof of gas in gas. Het ziet er meestal helder uit, maar soms is het gekleurd.
Hoe denk je in oplossingen?
Oplossingsgericht. Oplossingsgerichte vragen leiden je team naar denken in mogelijkheden in plaats van problemen. Je vraagt naar een beeldend plaatje van de gewenste situatie, naar oplossingen die eerder gewerkt hebben, naar wat er al bereikt is of naar hun strategieën om met de huidige situatie om te gaan.
Wat is een oplossing in water?
Een waterige oplossing is een oplossing waarbij water het oplosmiddel is. Water is in de natuur verreweg het meest voorkomende oplosmiddel. De aanduiding (aq) achter de molecuulformule van een stof geeft aan dat deeltjes van die stof zich in waterige oplossing bevinden: de stof komt gehydrateerd voor.
Hoe leer je denken?
Wat te doen om anders te leren denken Alles begint met bewustwording. Word je dus ook bewust van hoe je denkt. Houd bijvoorbeeld eens twee weken lang bij hoe jij denkt. Wat zijn triggers voor jou en welke snelweg neemt jouw brein dan?
Welke dingen lossen op in water?
Stoffen die goed in water kunnen oplossen heten polaire stoffen of hydrofiele stoffen (hydro = water, fiel = houden van). Stoffen die slecht in water oplossen zijn apolair, hydrofoob of lipofiel (drie woorden voor hetzelfde begrip; foob = afkeer of angst hebben van, lipo = vetachtig).
Wat voor soort mengsels zijn er?
De drie bekendste mengsels zijn: oplossingen, emulsies en suspensies. De chemische samenstelling van een mengsel heeft, naast de mengverhouding, betrekking op de chemische eigenschappen van de ingrediënten, en blijft daarom hetzelfde als atomen worden vervangen door isotopen van hetzelfde chemisch element.
Wat zijn de stofeigenschappen?
Hierbij kan je denken aan de meest voorkomende eigenschappen waaraan we een stof kunnen herkennen:
- Geur.
- Kleur.
- smaak.
- Glans.
- Fase (bij kamertemperatuur)
- Oplosbaarheid in water.
- Kookpunt.
- Smeltpunt.
Hoe denk je positiever?
Wil je positief leren denken? Deze 20 tips helpen je daarbij!
- Houd 1 keer per week een dankbaarheidsdagboek bij.
- Ga regelmatig op zoek naar positiever nieuws.
- Focus op wat je wel kunt doen.
- Doe vaker dingen die jou ontspanning bieden.
- Negeer negativiteit van andere mensen.
- Verleg je aandacht van denken naar doen.