Wat is een CIOT bevraging?
Telecomaanbieders en internetproviders moeten bepaalde gegevens aanleveren bij het CIOT. Bijvoorbeeld naam, adres, postcode en woonplaats van de gebruiker. Bevoegde opsporingsdiensten kunnen de klantgegevens bij het CIOT opvragen. Het CIOT gebruikt een geautomatiseerd informatiesysteem (CIS).
Wat zijn telecomgegevens?
Telecommunicatiegegevens omvatten de gebruikersgegevens, de verkeersgegevens en de locatiegegevens. Gebruikersgegevens zijn die gegevens die nodig zijn om de abonnee of gebruiker van de communicatiedienst te identificeren zoals naam en adres van de telefoon- of internetabonnee.
Wie heeft opsporingsbevoegdheden?
Denk hierbij aan officieren van justitie en politie-ambtenaren. Zij hebben opsporingsbevoegdheden ten aanzien van alle strafbare feiten. Bij de opsporing van milieudelicten kunnen zij gebruik maken van de hun ter beschikking staande bevoegdheden op grond van de Wed én op grond van het Wetboek van Strafvordering .
Hoe lang worden belgegevens bewaard?
Uw aanbieder mag deze gegevens niet langer bewaren dan nodig is. Hij mag bijvoorbeeld uw belgegevens bewaren totdat hij uw rekening heeft opgemaakt. En totdat u de kans hebt gehad om daar vragen over te stellen.
Hoe lang mag Politie gegevens bewaren?
Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.
Wat zijn dwangmiddelen strafrecht?
Dwangmiddelen zijn middelen die bij een strafrechtelijk onderzoek kunnen worden gebruikt tegen de wil van de verdachte. Voorbeelden: voorlopige hechtenis, telefoontaps, huiszoeking of het in beslag nemen van spullen.
https://www.youtube.com/watch?v=4PtFuzAUIfQ