Waar van is stro gemaakt?
Stro bestaat uit stelen van graan en koren die overgebleven zijn na het oogsten. Bij het maaidorsen blijven de plantenstengels met de uitgedorste aren achter op het land. Deze worden dan opgerold of samengeperst.
Is hooi hetzelfde als stro?
Hooi is gedroogd gras en is daarom soms ook wat groenachtig gekleurd. Hooi wordt gebruikt als voedsel voor heel veel dieren denk bijvoorbeeld aan paarden, maar ook konijnen. Stro is een verzameling van stengels van graan en heeft daarom ook een grovere structuur.
Wat is beter stro of hooi?
Hooi is dus veel malser en fijner dan stro waardoor het ook makkelijker te eten en te verteren is. Daardoor is het de ideale voedingsbron voor veel dieren op de boerderij.
Wat doen konijnen met stro?
Veel konijnen krijgen daarom onbeperkt hooi, wat goed is. Wekelijks een handje stro is echter een welkome aanvulling. Stro bevat een zeer hoog percentage ruwe celstof, hoger dan hooi. Stro bevat ook meer onverteerbare vezel dan hooi, wat gunstig is voor de algehele darmwerking en dus de gezondheid.
Waar is kuilvoer van gemaakt?
Vele soorten voeder kunnen worden ingekuild, maar de meest voorkomende kuilvoeders zijn kuilgras en snijmais. Minder voorkomende kuilvoeders zijn bijvoorbeeld mengsels van gras en klaver, granen zoals tarwe, gerst en triticale, mengsels van granen en erwten/bonen en snijzonnebloemen.
Waar zijn hooibalen voor?
Hooi wordt gebruikt als voedsel voor dieren tijdens de winter of in droge perioden als er weinig grasgroei is. Vroeger werd het veel aan vee op boerderijen gevoerd, maar tegenwoordig veel meer aan de verschillende herbivoren die als huisdier, zoals paarden, schapen en geiten of in dierentuinen worden gehouden.
Waarom hooibalen inpakken?
Waarom wordt kuilgras verpakt in folie? Omdat het gras nog wat vochtig van aard is moet het stevig en luchtdicht verpakt worden om het ruwvoer goed te conserveren. Door het insealen wordt het fermentatieproces geremd wat ervoor zorgt dat het natte gras geconserveerd wordt.
Is het erg als een konijn stro eet?
Stro is ook een goede vezelleverancier maar bevat niet zoveel voedingsstoffen als hooi. Als een konijn erg veel stro eet, loopt hij het risico op verstoppingen. Stro kan daarom wel gegeten worden door een konijn maar het mag nooit het hooi vervangen. Het basisvoedsel van konijnen is hooi, hooi moet er altijd zijn.
Waarom eten konijnen stro?
hooi en stro hebben konijnen nodig, hooi om te eten en stro om in te slapen echter wordt er ook een klein beetje van stro gegeten. Het is goed voor de darmen.