Welke opschortende voorwaarden compromis?

Welke opschortende voorwaarden compromis?

Een vaak voorkomende opschortende voorwaarde is dat de verkoop enkel kan doorgaan als de koper een hypothecaire lening toegekend krijgt. Als je jouw krediet niet krijgt, kan je de verkoop annuleren met deze clausule.

Wat als compromis niet doorgaat?

Het verbreken van een compromis leidt in de meeste gevallen tot een fikse schadevergoeding die kan oplopen tot 10% van de totale verkoopprijs. Je doet er dus goed aan om grondig na te denken over het ondertekenen van een compromis!

Hoeveel bedraagt het voorschot bij een compromis?

Gangbaar is 10% van de verkoopprijs. Opgelet, als de verkoop onder de wet-Breyne valt, dan mag het voorschot maximaal 5% van de totale prijs bedragen. Het voorschot wordt meestal door de notaris bewaard tot de ondertekening van de authentieke akte.

Hoe een compromis opstellen?

Het compromis moet zo volledig en duidelijk mogelijk opgesteld worden om discussie achteraf te vermijden. Hoewel dit niet wettelijk verplicht is, laat je dit best opstellen door een notaris als je je huis wil verkopen. Zo weet je 100% zeker dat alles juridisch in orde is en vermijd je verrassingen achteraf.

Wat zijn opschortende voorwaarde?

Bij een opschortende voorwaarde vangt de werking van een verbintenis pas aan als een toekomstige gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld een goedkeuringsvoorbehoud in een. » Meer over contract contract houdt in dat er pas sprake is van een.

Wat is een opschortende voorwaarde bij verkoop?

In tegenstelling tot de optie, is het inlassen van een opschortende voorwaarde geen eenzijdige verbintenis, maar een overeenkomst waarbij koper en verkoper hun akkoord nog laten afhangen van de vervulling van een voorwaarde. Meestal wordt die voorwaarde gesteld door de kandidaat-koper.

Wat als compromis niet getekend wordt?

Een onderhandse overeenkomst is bindend. U kan dus niet zomaar een getekende compromis ontbinden. Beide exemplaren verscheuren, zal ook niet volstaan. Als de fiscus deze actie zou ontdekken, zal u toch nog die registratierechten moeten betalen…

Wat als koper compromis niet nakomt?

Meestal bepaalt de compromis in deze gevallen een schadevergoeding van 10% indien de koper niet overgaat tot het verlijden van de notariële akte (en dus betaling van de koopprijs). Indien er géén schadevergoeding bepaald is, zal deze door de aangezochte rechtbank begroot worden.

Hoeveel voorschot bij ondertekening compromis?

Bij het compromis mag een voorschot van maximaal 5 procent van de totale kostprijs gevraagd worden. De rest van de betalingen moet in schijven gebeuren, en die mogen nooit de prijs van de al uitgevoerde werken overstijgen. Notarissen raden het betalen van een voorschot ook aan.

Wat is een optieprijs?

Prijs (koers) waartegen een optie wordt verhandeld dan wel de prijs waartegen een optie staat genoteerd.

Wie maakt de compromis op?

Compromis opstellen: notaris of vastgoedmakelaar Verkopers laten zich op dat vlak doorgaans begeleiden door hun vastgoedmakelaar, die de compromis opstelt. Maar ook notarissen kunnen de compromis uitwerken, wat vaak gebeurt op initiatief van de koper. Wie het doet, maakt op zich weinig uit.

Kan ik zelf een compromis maken?

Heb je jouw huis verkocht zonder makelaar en beschik je als jurist of een soortgelijke functie over de professionele kennis om de nodige opzoekingen te doen en de compromis op te maken? Dan kan je dit zelf doen.

Wat is een compromis verbreken?

Een compromis verbreken: de gevolgen. Als iedereen akkoord gaat met het verbreken van de onderhandse verkoopovereenkomst, moet er een overeenkomst tot ontbinding vastgelegd en geregistreerd worden. Dit heet een minnelijke ontbinding. Je betaalt hiervoor een beperkte kost van €10.

Wat is een compromis op een woning bindend?

Het compromis moet zo volledig en duidelijk mogelijk opgesteld worden om discussie achteraf te vermijden. Hoewel dit niet wettelijk verplicht is, laat je dit best opstellen door een notaris als je je huis wil verkopen. Zo weet je 100% zeker dat alles juridisch in orde is en vermijd je verrassingen achteraf. Bod op een woning is ook bindend

Hoe doe je een compromis achteraf vermijden?

Het compromis moet zo volledig en duidelijk mogelijk opgesteld worden om discussie achteraf te vermijden. Hoewel dit niet wettelijk verplicht is, laat je dit best opstellen door een notaris als je je huis wil verkopen. Zo weet je 100% zeker dat alles juridisch in orde is en vermijd je verrassingen achteraf.