Inhoudsopgave
Wat moet er in een onderzoeksopzet?
In je onderzoeksopzet beschrijf je wat je wilt gaan onderzoeken, bij wie of wat je dit gaat onderzoeken, wat voor soort onderzoek je gaat doen, welke onderzoeksinstrumenten je hiervoor gaat inzetten en hoe je de data gaat verzamelen en analyseren.
Hoe schrijf je materiaal en methode?
In de materiaal en methoden beschrijf je hoe het onderzoek is uitgevoerd en met welke materialen. Dit heeft als doel, dat een volgende onderzoek jullie onderzoek na kan doen en kan controleren of hij dezelfde resultaten kan krijgen. Kan iemand anders jullie onderzoek herhalen met behulp van de gegeven informatie?
Is het de of het onderzoeksopzet?
Antwoord. Beide zijn mogelijk. In Nederland wordt meestal de opzet gebruikt, in België het opzet. In de betekenis ‘negatieve intentie, opzettelijkheid’ is in Nederland zowel de opzet als het opzet gangbaar.
Hoe formuleer je een onderzoeksmethode?
De methode wordt beschreven na het theoretisch kader. Op deze manier kan je de beschreven theorieën gebruiken om je onderzoeksmethoden op te baseren….Zo vormt het theoretisch kader een basis voor de methode.
- Abstract.
- Samenvatting.
- Inleiding.
- Aanleiding.
- Probleemstelling.
- Doelstelling.
- Hoofdvraag.
- Interne & externe analyse.
Hoe beschrijf je de onderzoeksmethode?
In de methodologie beschrijf je welke methoden je gebruikt om tot de resultaten (in je scriptie) te komen. Hierbij ga je in op: Het soort onderzoek – kwalitatief of kwantitatief onderzoek. De dataverzamelingsmethoden – deskresearch of fieldresearch.
Wat hoort er in een onderzoeksrapport?
Deze onderdelen zijn:
- Titelblad.
- Voorwoord (optioneel)
- Managementsamenvatting.
- Inhoudsopgave.
- Inleiding.
- Kern.
- Conclusie(s)
- Aanbeveling(en)
Waar bestaat een onderzoeksrapport uit?
Een samenvatting met daarin: De aan leiding van het onderzoek De hoofdvraag en de deelvragen De methode van onderzoek (literatuur of enquête of experiment) en de belangrijkste conclusies. Het belangrijkste discussiepunt De samenvatting wordt dus aan het einde geschreven, als het discussiepunt bekend is.