Wat heb je nodig om een armband te maken?

Wat heb je nodig om een armband te maken?

Het gebruiken van het juiste gereedschap kan het maken van sieraden en andere mode accessoires vergemakkelijken.

  • Alleslijm.
  • Combitang.
  • Kniptang.
  • Platbektang.
  • Rondbektang.
  • Rijgbord.
  • Rijgnaald.
  • Speciale metalen vingerring.

Hoe maak je een bedeltje aan een armbandje?

Draai de ene tang naar je toe, en de andere van je af. Haak het open ringetje nu aan de bedel én door een schakel van de armband of ketting, en draai het ringetje tussen de twee tangen weer de andere kant op. Dicht dus!

Hoe kan je zelf een ketting maken?

Je rijgt het knijpkraaltje op gecoat staaldraad. Vervolgens rijg je bijvoorbeeld een slotje op het draad en steek je de draad terug door de knijpkraal. Daarna knijp je de kraal plat met een platbektang. Je armband of ketting is nu mooi afgewerkt.

Hoe werkt een bedelarmband?

Een bedelarmband is een armband waaraan kleine voorwerpjes (de bedeltjes) kunnen worden gehangen. Wie de armband wil bekijken, om te zien wat er allemaal aanhangt, moet dat kijken “betalen” door er een nieuw bedeltje aan te hangen (of door de belofte te doen er eentje te kopen).

Hoe maak je een armband met kralen?

De makkelijkste manier om een armband te maken, is het rijgen op elastiek. Je hebt er geen tangen of ander gereedschap voor nodig, alleen een schaar en een klein beetje secondelijm. Het is supersimpel: je rijgt de kralen op de armbandjes, in de volgorde zoals jij het leuk vindt, en je maakt een knoopje in het elastiek.

Welke draad voor ketting?

– Sluitingen, Knijpkralen en Splitringen. Nylondraad gebruik je voor armbandjes en kettingen. Dun maar sterk en soepel genoeg om rijgpatronen mee te maken.

Waar komt de bedelarmband vandaan?

De eerste bedelarmbanden werden gedragen door Assyriërs, Babyloniërs, Perzen en Hettieten (een antiek volk) en verschenen tussen 600 en 400 voor Christus. Koningin Victoria droeg bijvoorbeeld bedelarmbanden die een mode begonnen onder de Europese adellijke klassen.

Waar komt het woord bedelarmband vandaan?

Bij een bedelarmband is het oorspronkelijke idee, dat als iemand de bedeltjes aan jouw armband wilde bekijken, dat hij daarvoor moest betalen met een nieuw hangertje of de belofte doen jou een nieuwe hanger te schenken. En daar komt het woord “bedel” ook vandaan: je bedelde als het ware om een nieuw hangertje.

Welke Tang heb je nodig om sieraden te maken?

Gereedschap om sieraden mee te maken kun je net zo uitgebreid aanpakken als je zelf wilt, maar er zijn 3 types tang die je echt nodig hebt. Dit zijn de basis-tangen: kniptang, platbektang en rondbektang. Deze tangen zijn in zo goed als elke hobbywinkel verkrijgbaar.