Inhoudsopgave
Wie heeft paspoort bedacht?
De Nederlandse ambtenaar J.L. Lentz ontwierp op verzoek van de Duitse bezetter het persoonsbewijs. Hij had vanaf 1936 leiding gegeven aan de rijksinspectie van het bevolkingsregister. In de daaropvolgende jaren was hij verantwoordelijk geweest voor de technische ontwikkeling en de invoering van het persoonsbewijs.
Waar staat BSN op nieuwe paspoort?
Bij paspoorten uitgegeven vanaf 2014 staat het BSN op de achterkant van het paspoort. Het BSN is wel nog steeds een onderdeel van de reeks van letters en nummers in de ‘machineleesbare zone’. Deze zone staat aan de lange zijde van de voorkant van uw paspoort.
Waarom hebben we een paspoort?
Een paspoort is een officieel document dat de houder identificeert als burger van een bepaald land; in het paspoort verzoekt de regering van dat land de autoriteiten van andere landen om de houder toe te laten.
Wat zijn de gegevens in een paspoort?
Gegevens in een paspoort. Het bevat doorgaans: de achternaam van de houder. de voornaam of voornamen van de houder. een pasfoto. geslacht. lengte. geboortedatum en geboorteplaats. een handtekening.
Wat is een Belgisch paspoort?
Een Belgisch paspoort is een document om uw identiteit te bewijzen in de landen waarvoor de Belgische identiteitskaart (eID) niet volstaat. Ook kinderen jonger dan 12 jaar hebben meestal een paspoort nodig. Met een paspoort kunt u naar alle landen ter wereld reizen, desnoods aangevuld met de vereiste visa.
Is Nederlands paspoort 9?
Elk Nederlands paspoort heeft een uniek documentnummer van 9 karakters: positie 1 en 2 zijn letters, positie 3 t/m 8 zijn letters of cijfers en positie 9 is een cijfer. De letter “O” komt niet voor. Het is wel mogelijk dat het documentnummer het cijfer “0” (nul) bevat.
Waar staat het BSN op mijn paspoort?
Waar staat mijn burgerservicenummer (BSN) op mijn paspoort? Uw burgerservicenummer (BSN) staat op de voorkant of achterkant van uw paspoort. Op onderstaande afbeeldingen staat een rode cirkel om het BSN. Bij paspoorten van vóór 2014 staat het BSN op de voorkant (rode ovaal).