Inhoudsopgave
Wat kan je verwachten van een mentor?
Als mentor regelt u de persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de betrokkene. U betrekt de betrokkene zoveel mogelijk bij uw taken. En u moedigt hem aan om zoveel mogelijk zelf te beslissen, als hij daartoe in staat is.
Wat is de taak van een mentor op school?
In het onderwijs is een mentor een leraar die een groep leerlingen onder zijn of haar hoede neemt en de leerlingen begeleidt en adviseert waar dit nodig is.
Wat betekent een mentor?
Een mentor is de wettelijk vertegenwoordiger en belangenbehartiger van zijn cliënt. Wanneer de cliënt dat zelf niet kan, is zijn mentor bevoegd te beslissen over zijn verzorging en begeleiding. Daarnaast is een mentor adviseur en vertrouwenspersoon voor alle andere persoonlijke zaken.
Welke vragen stel je als mentor?
Vier gouden vragen om te stellen aan een mentor
- Hoe heb jij dat aangepakt? Een jonge man met ambitie voor een directie functie, vroeg me een tijd geleden of ik zijn mentor wou zijn.
- Ik begrijp het nog niet helemaal, wil je dat even toelichten?
- Kunnen we die situatie even oefenen?
- Hoe kom ik over?
Wat mag een mentor niet?
Iemand voor wie een mentorschap is ingesteld, kan niet meer zelfstandig beslissingen over zijn verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.
Wat doet een mentor bij mentorschap?
Mentorschap betekent verantwoordelijk zijn voor de inhoudelijke kant van de zorg. De mentor neemt zoveel mogelijk samen met de cliënt beslissingen op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.
Wat is een Kindmentor?
De mentor is het aanspreekpunt op de kinderopvang om de ontwikkeling en het welbevinden van uw kind te bespreken.
Wat doet een mentor mbo?
Van mentoren wordt verwacht dat zij signalen van dreigende uitval onder studenten herkennen, studenten ondersteunen bij het ontwikkelen van een loopbaanperspectief en bij het aanleren van studievaardigheden. Mentoren bewerkstelligen een goed en veilig klimaat op school en in de klas.
Wat is het doel van mentorschap?
Mentorschap is een maatregel om je te beschermen als je niet (volledig) goed kan beslissen over je verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Oftewel je niet vermogensrechtelijke belangen. Een mentor mag voor de jou beslissingen maken op het gebied van zorg, indien deze dit zelf niet meer goed kan.
Wat bespreken met mentor?
Praat niet alleen over wat niet goed gaat; bespreek ook positieve dingen. Vraag niet alleen naar de schoolprestaties, maar ook of je kind goed kan opschieten met klasgenoten, hoe je kind zich gedraagt tegenover leraren en of het zich goed voelt op school.
Hoe voer je een goed Mentorgesprek?
Praat niet over jezelf Een goed gesprek staat of valt met de juiste mindset en het stellen van activerende vragen. Door als mentor veel meer op een coachende manier het gesprek te voeren help je de leerling om zelf oplossingen te bedenken en ondersteun je hem of haar om te groeien in pro-actief gedrag.
Wat doet een mentor bij overlijden?
Vertegenwoordiging: een mentor treedt op als vertegenwoordiger van de cliënt met betrekking tot diens verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, in situaties waarin de cliënt niet wilsbekwaam is.