Waar moet je op letten bij sexting?

Waar moet je op letten bij sexting?

Belangrijkste antwoorden: – Je moet nooit een foto sturen als je dit niet wil. Als mensen aandringen, maak dan duidelijk dat je dit niet wil, blokkeer de persoon of zoek hulp. – Iemand onder druk zetten is niet oké! Dit valt op geen enkele manier goed te praten.

Hoe kan je sexting herkennen?

Want zelfs als je gezicht niet te zien is, kun je te herkennen zijn. Bijvoorbeeld aan uiterlijke eigenschappen zoals moedervlekken of een tatoeage, of aan de omgeving die op de foto te zien is. Jongeren denken al snel ‘eigen schuld’ bij sexting en weten vaak niet dat het verspreiden van andermans foto strafbaar is.

Hoeveel procent doet aan sexting?

Cijfers over hoeveel jongeren aan sexting doen, variëren meestal rond de 10 procent, maar sommige studies rapporteren ook aanzienlijk hogere percentages. Een risico is dat jongeren foto’s of filmpjes toegestuurd krijgen die ze helemaal niet willen ontvangen.

Wat zegt de wet over jongeren en sexting?

Belgische wetgeving ook al heeft die persoon ingestemd met het maken ervan’, strafbaar stelt (art. 371/1 Sw). Sinds 1 juli 2020 kunnen verspreiders strenger getraft worden als ze seksueel getinte beelden verspreiden uit wraak of om daar geld mee te verdienen.

Wat is een groomers?

Grooming is online kinderlokken. De groomer doet zich vaak voor als een jongen of meisje van ongeveer jouw leeftijd en probeert op die manier online in contact te komen met jonge meisjes of jongens via social media. De ‘groomer’ probeert vertrouwen te winnen door te chatten over iets dat jullie gemeen hebben.

Hoeveel procent stuurt naaktfoto’s?

Hoeveel jongeren voelen zich onder druk gezet? 20% geeft aan dat er bij hen werd aangedrongen voor foto’s of dat ze onder druk werden gezet om een foto te sturen. Vooral meisjes ervaren dit: 31% tegenover van 9% van de jongens.

Hoeveel jongeren doen aan sexting in Vlaanderen?

8,1 procent van de Vlaamse 12- tot 18-jarigen zegt aan sexting te doen. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Apestaartjaren-onderzoek van Mediaraven, LINC en onderzoeksgroep MICT van de Universiteit Gent. Er is een groot verschil tussen het sturen van seksueel getinte foto’s en het ontvangen ervan.

Wat zegt de wet over jongeren en sexting in de VS en Australie?

In de VS en Australië werd in het verleden de wetgeving in verband met kinderpornografie al gebruikt om jongeren te straffen voor sexting, omdat ze foto’s hadden genomen van zichzelf of van leeftijdsgenoten. Ze kregen een gevangenisstraf en stonden geregistreerd voor zedenfeiten.

Wat betekent Brooming?

Grooming is digitaal kinderlokken. Een volwassene doet zich jonger voor en probeert via internet het vertrouwen te winnen van minderjarigen. Meestal maar met één doel: seks. De volwassene probeert seksueel contact af te dwingen of een kind seksuele handelingen te laten doen voor een webcam.

Wat is grooming wikikids?

Grooming (sociaal) is een activiteit waarin sociale dieren elkaar schoonmaken of qua uiterlijk onderhouden. Grooming (zedenmisdrijf), de werkwijze waarop daders, in het bijzonder pedoseksuelen, contact leggen met slachtoffers met het oogmerk seksueel contact tot stand te brengen.

Hoeveel procent van de jongeren doen aan sexting?

Hoe ontstaat het versturen van sexting?

De meeste sexts worden vanuit positieve motivaties verstuurd en kunnen, als het vrijwillig en met wederzijds enthousiasme wordt gedaan, een normaal en gezond onderdeel zijn van de seksuele ontwikkeling van jongeren. Er kan echter sprake zijn van druk of dwang om seksueel getint materiaal te versturen.