Heeft een zelfstandige recht op ziekte uitkering?

Heeft een zelfstandige recht op ziekte uitkering?

Als zelfstandige heb je recht op een uitkering vanaf de eerste dag van je arbeidsongeschiktheid, op voorwaarde dat je minstens 8 dagen arbeidsongeschikt bent. Je arbeidsongeschiktheid begint te lopen vanaf de datum die je behandelend arts op het getuigschrift vermeldt.

Welke uitkeringen voorziet de sociale zekerheid voor zelfstandigen?

Zelfstandigen zijn verzekerd voor 5 takken in de sociale zekerheid (geneeskundige verzorging, arbeidsongeschiktheid of invaliditeit, moederschapsverzekering, gezinsbijslag, pensioen en faillissement).

Wat is een arbeidsongeschikte zelfstandige?

Als arbeidsongeschikte zelfstandige mag je in principe zelf niet meer beroepsactief zijn (uitzonderingen zijn mogelijk – zie onder). Dit betekent niet dat er geen activiteit meer mag plaatsvinden in je onderneming. De onderneming kan verder actief blijven.

Wat bedraagt de arbeidsongeschiktheidsuitkering voor zelfstandigen?

Hoeveel bedraagt de arbeidsongeschiktheidsuitkering voor zelfstandigen? Het bedrag van je uitkering bij arbeidsongeschiktheid hangt af van je gezinssituatie: Met gezinslast: 62,08 euro per dag Alleenstaande: 49,68 euro per dag

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als zelfstandige moet je, als je dat wilt natuurlijk, zelf een voorziening treffen voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. Je kunt dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Als je arbeidsongeschikt raakt als gevolg van een ongeval of ziekte, geeft deze verzekering een periodieke

Wat Moet ik doen als zelfstandige?

Als zelfstandige moet je, als je dat wilt natuurlijk, zelf een voorziening treffen voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. Je kunt dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Als je arbeidsongeschikt raakt als gevolg van een ongeval of ziekte, geeft deze verzekering een periodieke uitkering tot de AOW-leeftijd.