Waar mag een gehandicaptenvoertuig parkeren?
Er zijn 3 soorten gehandicaptenparkeerplaatsen waar u met een gehandicaptenparkeerkaart uw auto mag parkeren….Gehandicaptenparkeerplaatsen
- Algemene gehandicaptenparkeerplaats.
- Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
- Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken met tijdsaanduiding.
Waar parkeer je brommobiel?
Een brommobiel mag dus niet op de stoep geparkeerd worden. Er mag geparkeerd worden langs de weg daar waar toegestaan in parkeervakken. Voor betaald parkeren gelden ook dezelfde regels als voor personenauto’s. Wel is het mogelijk om een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aan te vragen.
Is invalide parkeren gratis in Amsterdam?
Eén regel is wel landelijk vastgelegd: iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart mag gratis parkeren op een invalidenplek. In Amsterdam moet iemand zich daar wel eerst apart via een registratiesysteem voor aanmelden.
Waar is gehandicaptenparkeerkaart geldig?
Als u in Nederland een gehandicaptenparkeerkaart aanvraagt, krijgt u een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Hiermee kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen in alle landen van de Europese Unie (EU). De kaart is ook geldig in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.
Waar zijn invalidenparkeerplaatsen in Amsterdam?
Algemene gehandicaptenparkeerplaats Deze parkeerplaats vindt u vooral bij winkelcentra en openbare gebouwen (aangegeven met verkeersbord E6). Hier vindt u een overzicht van de parkeerplaatsen.
Waar mag ik parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart in Amsterdam?
Verplicht gebruik van de Europese GPK in Amsterdam
- Voor gehandicapten gereserveerde parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn vooral te vinden bij winkelcentra, openbare gebouwen etc.
- In een straat met een parkeerverbod of straten met een onderbroken gele streep.
- Op een woonerf.
- In parkeerschijfzones.