Inhoudsopgave
Waar staat Limburg onder water?
Het gaat om Valkenburg aan de Geul, Voerendaal, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. In Eygelshoven en Kerkrade staan enkele straten blank. Ook in Maastricht staan straten onder water. In Eygelshoven staat onder meer de Sint Pieterstraat onder water en dreigen putdeksels omhoog te komen, meldt 1Limburg.
Heeft Landgraaf wateroverlast?
De veiligheidsregio meldde stormschade en wateroverlast door stevige buien in met name de gemeenten Landgraaf en Kerkrade. Het KNMI gaf code oranje af, dat rond 22.30 uur weer werd opgeheven. De meldkamer van de politie kreeg veel telefoontjes over wateroverlast in Landgraaf, Kerkrade en Eygelshoven.
Is er overstroming in Maastricht?
Overstromingen in oosten van Duitsland door extreme regen, evenals bij Salzburg in Oostenrijk. Beschadigde stuwdam bij Maastricht voorlopig gerepareerd. Veiligheidsregio: wateroverlast Limburg duurt zeker tot en met maandag. Het dodental in Duitsland staat op 141 mensen, in België zijn 27 mensen om het leven gekomen.
Hoe is de wateroverlast in Maastricht?
In juli 2021 werd onze veiligheidsregio geteisterd door extreem hoogwater. Hevige regen zorgde voor hoge waterstanden in de Maas, zijrivieren en beken met extreme wateroverlast als gevolg. Veel inwoners van Zuid-Limburg werden zelf getroffen door de overstromingen of kennen wel iemand die het heeft meegemaakt.
Waar is de wateroverlast in Limburg?
In gebieden in Brommelen, Geulle aan de Maas en Westbroek is er op verschillende plekken nog wateroverlast. Op onderstaand kaartje is te zien om welke gebieden dit gaat. Het kan gaan om woningen of straten die onder water staan.
Waar is de overstroming in Limburg?
In Limburg traden beken en rivieren buiten hun oever, waardoor onder meer het centrum van Valkenburg onder water kwam te staan. De schade werd in augustus geschat op 1,8 miljard euro. Volgens de provincie is zo’n 1,2 miljard euro nodig om overstromingen in de toekomst te voorkomen.
Hoe overstromingen Limburg?
Hoge waterstanden in de rivieren ”Omdat dit buiencomplex zich uitstrekt tussen Duitsland, Limburg en België, zie je dat het peil in de Maas sterk stijgt. De Limburgse beken kunnen daar hun water niet kwijt. Dus dan moeten we pompen inzetten om dat weg te pompen, anders krijg je wateroverlast.”