Hoeveel werknemers hebben een bedrijfswagen?

Hoeveel werknemers hebben een bedrijfswagen?

Minder dan een kwart (23%) van de werknemers beschikt over een bedrijfswagen om naar het werk te komen; meer dan de helft van de werknemers komt met de eigen wagen. Dit blijkt uit de analyse van SD Worx bij 21.000 klanten in 2020.

Hoeveel Salariswagens in België?

Noteer daarbij dat het aantal salariswagens volgens de studie 383.000 stuks betreft, op een totaal van meer dan 5,6 miljoen auto’s in België. Dat is minder dan 7% van het totale park.

Hoeveel Salariswagens?

22 procent van de bedienden in de privésector had vorig jaar een bedrijfs- of salariswagen. Nooit eerder was dat aantal zo hoog: vijf jaar geleden ging het nog om net geen 18% van de bedienden.

Hoeveel procent bedrijfswagens in België?

50% van de nieuw ingeschreven auto’s is dus een bedrijfswagen. Maar dit betekent niet dat de helft van alle auto’s die in ons land rondrijden bedrijfswagens zijn. Van de circa 5,8 miljoen personenwagens in België behoren er 4,5 miljoen toe aan privépersonen.

Hoeveel bedrijfswagens?

Bedrijfswagens: 48,5% Tussen 1 januari 2000 en 25 december 2019 werden niet minder dan 4.960.751 auto’s geregistreerd op naam van een bedrijf (al dan niet in leasing), een zelfstandige of een vrij beroep.

Is een Salariswagen voordelig?

Dat hangt af van je persoonlijke situatie. De regel die je vooral moet onthouden is: hoe meer kilometers je rijdt, hoe voordeliger zo’n salariswagen wordt. Vaak is dit het geval bij mensen die de wagen ook veel in hun privétijd gebruiken en bijvoorbeeld een tankkaart van het bedrijf krijgen.

Hoeveel procent van de wagens zijn bedrijfswagens?

Het aandeel bedienden dat een bedrijfswagen heeft, blijft stijgen. In 2020 ging het om 21,7 procent, ruim 5 procent meer dan in 2019 (20,6 procent). Dat blijkt uit een mobiliteitsbarometer van hr-dienstverlener Acerta.

Is kilometervergoeding voldoende?

Werkgevers mogen 19 cent per kilometer belastingvrij aan hun werknemers betalen als vergoeding voor iedere km die zij reizen om naar hun werk te komen. Dat bedrag is sinds 2006 niet meer veranderd. De 19 cent is bij lange na niet genoeg, zegt Jan van Delft, voorzitter van de belangenvereniging.