Kan je nog onbelast bijverdienen?
Wie in zijn vrije tijd tegen betaling bijklust, mocht tot eind 2020 onder bepaalde voorwaarden tot 6.340 euro per jaar bijverdienen zonder dat hij daarop belastingen of sociale bijdragen hoefde te betalen. Door een uitspraak van het Grondwettelijk Hof is dat niet meer mogelijk.
Hoeveel mag ik verdienen naast mijn job?
Concreet kun je sinds 15 juli 2018 tot 6.340 euro (incl. verplaatsingsonkosten) onbelast bijverdienen. Verdien je meer dan 6.340 euro per jaar, dan wordt dit behandeld en belast als beroepsinkomen.
Wie mag bijklussen?
Je mag onbelast bijklussen vanaf 16 jaar. Ook wie 15 jaar is en de eerste twee jaren van het middelbaar heeft afgerond, komt in aanmerking. Er is geen maximum leeftijd.
Hoe bijklussen aangeven?
Sinds 15 juli 2018 moeten de klussen worden aangegeven via de onlinedienst Bijklussen. Dat betekent dat de vereniging aangifte moet doen van het verenigingswerk. Bij occasionele diensten tussen burgers – van een privépersoon aan een andere privépersoon – moet de persoon die de klus uitvoert, zelf de aangifte doen.
Is zwart werken toegestaan?
Zwartwerken gebeurt overal om ons heen in verschillende branches. Zwartwerken is het verkrijgen van inkomsten zonder de daarover verschuldigde belasting en premies te betalen. Het klinkt verleidelijk, maar zwartwerken is bij wet verboden en dus strafbaar.
Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn baan 2021?
€ 6 340: zoveel mag je in 2020 bijverdienen zonder daar belastingen op te betalen. Als je tenminste aan bepaalde voorwaarden voldoet en het maximum niet overschrijdt.
Hoeveel mag je bijverdienen naast je vaste baan?
Voor 2021 is het bedrag voor belastingvrije bijverdienste € 8.750,- per jaar. Is je totale inkomen op jaarbasis, van je verschillende banen samen, hoger dan dat bedrag? Dan moet je er belasting over betalen. Alleen wie op jaarbasis erg weinig verdient, kan dus in de praktijk belastingvrij werken.