Wat doet een GVP?

Wat doet een GVP?

GVP’er WORDEN? De Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) is een specialist in de directe zorg voor cliënten met psychogeriatrische problematiek en adviseert als inhoudelijk deskundige collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers.

Wat betekent GVP in de zorg?

Wat betekent GVP? GVP staat voor Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Het is een nieuwe vorm van zorg verlenen binnen de Zevenster. Het betekent dat wij ons verdiepen in allerlei vormen van dementie, de ziektebeelden die daarbij horen en uiteraard ook het gedrag wat hier aan gerelateerd kan zijn.

Waarom GVP opleiding?

Met een afgeronde opleiding GVP ben je in staat om de kwaliteit van leven van de bewoners te vergroten. Je krijgt inzicht in onbegrepen gedrag en handvatten om systematisch uit te vinden wat maakt dat een bewoner zich prettig voelt.

Hoe lang duurt opleiding GVP?

Vorm en duur opleiding De branche-erkende opleiding tot GVP duurt dertig tot veertig weken. De opzet is die van de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dit betekent praktisch dat gedurende de opleiding er verspreid lesdagen zijn, waarop in de praktijk wordt voortgebouwd.

Wat is gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie?

Als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie werk je in de directe zorg voor cliënten met psychogeriatrische aandoeningen. Je bent inhoudelijk deskundig en vanuit die rol ben je het eerste aanspreekpunt met betrekking tot de psychogeriatrische zorg.

Wat is een GVP opleiding?

De opleiding Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie wordt zeer enthousiast ontvangen door zowel de deelnemers, de organisatie als de cliënt en familie.

Wat is somatiek en psychogeriatrie?

Somatisch betekent letterlijk lichamelijk. Somatiek verwijst dus naar alle behandelingen die betrekking hebben op het menselijk lichaam. PG staat voor psychogeriatrie. Op onze PG-afdelingen wonen mensen met een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie.

Wat doet een EVV er in de zorg?

Een Eerst Verantwoordelijke Verzorgende of EVV’er is ervoor verantwoordelijk dat de zorg die iemand krijgt, goed op elkaar is afgestemd. Hij/zij bewaakt dit proces. De cliënt en alle bij de cliënt betrokken zorgverleners geven belangrijke signalen door aan de EVV’er.