Wat kan ik doen tegen huurverhoging?

Wat kan ik doen tegen huurverhoging?

Bezwaar tegen maximale huurverhoging vrijesectorwoning Dan kunt u bezwaar maken bij uw verhuurder. Dit kan als de voorgestelde huurverhoging meer is dan maximaal is toegestaan. Wil de verhuurder de huurverhoging niet verlagen naar 3,3%? Dan kunt u een uitspraak van de Huurcommissie vragen.

Wat is een jaarlijkse huurverhoging?

Jaarlijkse huurverhoging. De verhuurder mag de huur 1 keer per jaar verhogen (of 2 keer per 24 maanden). De overheid stelt hiervoor ieder jaar een maximaal percentage vast. Dit geldt voor alle woningen in de sociale sector. De nieuwe huurprijs mag niet uitkomen boven de maximale huurprijs die voor de woning geldt.

Wanneer moet de Huurcommissie uitspraak doen over de huurverhoging?

Tijdens de procedure. De Huurcommissie beoordeelt of het huurverhogingsvoorstel van de verhuurder terecht is. Zolang de Huurcommissie nog geen uitspraak heeft gedaan over de huurverhoging, mag de huurder de oude huurprijs blijven betalen.

Wanneer mag de verhuurder de huur verhogen?

De verhuurder mag de huur 1 keer per jaar verhogen (of 2 keer per 24 maanden). De overheid stelt hiervoor ieder jaar een maximaal percentage vast. Dit geldt voor alle woningen in de sociale sector. De nieuwe huurprijs mag niet uitkomen boven de maximale huurprijs die voor de woning geldt.

Wat is de maximum huurverhoging van sociale huurwoning?

Dan geldt er géén maximum huurverhoging. Huurt u een onzelfstandige woonruimte, zoals een kamer, dan mag de huur maximaal met 4,1% worden verhoogd. Bezwaargronden. Als huurder van een sociale huurwoning kunt u op verschillende gronden bezwaar maken tegen de huurverhoging.

Is mijn huur niet te hoog?

Hoe weet ik of mijn huur te hoog is? Het makkelijkst kun je daarvoor de huurprijscheck van de Huurcommissie doen. Let op, sinds 1 oktober zijn de regels aangepast, dus het is belangrijk of je huurcontract voor of na 1 okotber 2015 is ingegaan.