Wat kost een eenpersoonskamer?

Wat kost een eenpersoonskamer?

Stel dat in een tweepersoonskamer een behandeling van een arts 100 euro kost, dan komt daar in een eenpersoonskamer 147 euro bovenop. De totale factuur bedraagt dan 247 euro, of 2,5 keer het vastgelegde tarief. Dat tarief, in dit geval 100 euro, wordt betaald door het ziekenfonds.

Waarom toeslag 1 persoonskamer?

Bij gebruik van een tweepersoonskamer door één persoon mag de hotelier voor deze kamer een toeslag in rekening brengen, omdat hij over het algemeen dezelfde (schoonmaak)kosten heeft als bij een tweepersoonskamer. Daarnaast geeft één persoon minder uit in het hotel dan twee personen.

Wat kost een kamer in het ziekenhuis?

De kosten van een ziekenhuisbed zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit, uitrusting en verbonden apparatuur. Een nieuw medisch/chirurgisch bed kost zo’n 4.000 tot 9.000 euro. Bedden op de intensive care kosten tussen de 20.000 en 30.000 euro.

Wat is ereloon arts?

Medische en paramedische honoraria (erelonen) zijn vergoedingen waarmee je de onderzoeken en behandelingen betaalt, zoals aan artsen, kinesisten en andere erkende zorgverleners. Deze erelonen zijn vastgelegd door het RIZIV.

Wat is een ereloon dokter?

Het bestaat uit het wettelijk persoonlijk aandeel (remgeld) dat je als patiënt zelf moet betalen (ongeacht kamerkeuze) en het bedrag dat het ziekenfonds terugbetaalt. Er bestaan ook prestaties waarvoor het ziekenfonds geen tussenkomst voorziet en waarvoor de arts het ereloon vrij kan bepalen.

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

U moet ook weten dat in tegenstelling tot de ziekteverzekering een hospitalisatieverzekering niet verplicht is. Uw mutualiteit mag u dus niet verplichten om deze verzekering af te sluiten. Maar omdat ze een betere dekking biedt bij een ziekenhuisopname wordt ze op elke leeftijd ten zeerste aangeraden.

Heb je echt een hospitalisatieverzekering nodig?

Zoals gezegd is een hospitalisatieverzekering niet verplicht. Het is echter wel verstandig om er eentje af te sluiten, want het beschermt je tegen ziekenhuiskosten, die buiten de sociale zekerheid vallen. Denk aan kosten voor een bevalling of (onverwachte) operatie.