Wie kan een bezwaarschrift indienen?

Wie kan een bezwaarschrift indienen?

Wie kan bezwaar maken? Op grond van artikel 1:2, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht kunnen alleen belanghebbenden bezwaar maken tegen een besluit. Een belanghebbende is iemand die direct belang heeft bij de beslissing, bijvoorbeeld de gebruiker (de rechtspersoon).

Hoe weet ik of mijn bezwaarschrift is ontvangen Belastingdienst?

U krijgt eerst een schriftelijke ontvangstbevestiging, daarna krijgt u een beslissing. De ontvangstbevestiging versturen wij binnen 4 weken nadat uw bezwaar bij ons binnen is.

Is een bezwaarschrift openbaar?

Het besluit is genomen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna: Wob). In deze brief vindt u mijn beslissing op uw bezwaar en de gronden waarop deze beslissing is genomen. In de bijlage vindt u de artikelen waarop de beslissing gebaseerd is.

Hoe doe ik een bezwaarschrift?

In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV.

Wat is een brief voor de bezwaartermijn?

Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief (voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt uitleggen in een hoorzitting.

Wat is de bezwaartermijn?

Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt

Hoe maakt u bezwaar tegen een beslissing?

Zo maakt u bezwaar. Wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van een instantie? In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief (voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam.