Inhoudsopgave
Wat is de functie van een regio?
Zie Regio (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Regio. Een regio, ook wel streek, gewest of (meer algemeen) gebied, is een aaneengesloten geografisch gebied met een bepaald taalkundig, cultureel, demografisch en/of institutioneel karakter, al dan niet erkend door de officiële instanties.
Wat is een regio Belgie?
Vlaanderen telt verschillende soorten regio’s. De meeste hebben geen officiële status of hebben enkel een administratieve taak zoals de toeristische regio’s. Andere hebben dan wel weer een beperkte taak in het Vlaamse en Belgische staatsbestel, zoals de provincies.
Welke regio zijn er?
Om de schoolvakanties te spreiden heeft Nederland 3 regio’s. Dit zijn de regio’s Noord, Midden en Zuid. De vakantiespreiding vermindert de vakantiedrukte in de schoolvakanties. Hieronder vindt u een overzicht van de regio’s.
Wat is een regio België?
Wat zijn de regio’s in Nederland?
Nederland telt twaalf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Elke provincie heeft een eigen hoofdstad. Bekijk de vakantiebestemmingen en steden per provincie, en de aantrekkelijke kenmerken van elke regio.
Wat is het verschil tussen een regio en een gemeente?
Wat is het verschil tussen een regio en een gemeente? Een bepaald gebied, waarvan de grenzen meestal niet samenvallen met een bestuurlijke grens, zoals die van een gemeente of provincie. Een regio kan grensoverschrijdend zijn, zoals de zogenaamde Euregio.
Hoeveel regio’s heeft België en hoe heten ze?
Sinds de laatste staatshervormingen behoren de provincies tot de bevoegdheden van de gewesten. Het Vlaams Gewest en het Waals Gewest tellen elk vijf provincies. Het derde Belgische gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maakt van geen enkele provincie deel uit en is zelf evenmin onderverdeeld in provincies.