Wat is een farmaceutisch onderzoek?

Wat is een farmaceutisch onderzoek?

Farmaceutisch praktijkonderzoek maakt het praktisch handelen van de apotheker op wetenschappelijk gefundeerde wijze inzichtelijk. En onderzoek zorgt voor verbetering en vernieuwing. Daarom stelt de KNMP jaarlijks een onderzoeksbudget beschikbaar en wordt er een onderzoeksagenda samengesteld.

Wie koopt medicijnen in?

a. Bij de apotheek Apothekers kopen geneesmiddelen in bij een geneesmiddelfabrikant of groothandel. Zij kunnen daarbij prijzen voor geneesmiddelen afspreken die lager liggen dan de apotheekinkoopprijzen (AIP). De AIP is de maximumprijs die een apotheek voor een geneesmiddel mag betalen.

Welke factoren spelen een rol bij de hoeveelheid die van een geneesmiddel besteld wordt?

Een optimale voorraad voorziet in de juiste geneesmiddelen in een economische hoeveelheid: een zo laag mogelijke kostprijs van voorraad en transport. Bepalend hiervoor zijn de bestelhoeveelheid en de bestelfrequentie van de geneesmiddelen en een goede vraagvoorspelling.

Wat is een farmaceutische?

betr. hebbend op de bereiding van geneesmiddelen, artsenijkundig; -e industrie, industrie die geneesmiddelen in het groot vervaardigt.

Hoeveel winst maakt een apotheek?

Gemiddeld bedrijfsresultaat apotheken: 5,15% Als eerste valt op dat in de sector apotheken een gemiddeld bedrijfsresultaat behaald wordt van 5,15 % Dit betekent dat van er van elke EURO omzet gemiddeld 5,15 cent winst wordt gemaakt. De kosten zijn gemiddeld 94,85% van de omzet.

Wat heb je nodig om medicijnen op te halen?

Voor de meeste medicijnen heeft u een recept van een arts nodig. Medicijnen zonder recept zijn te koop bij bijvoorbeeld een apotheek, drogist of supermarkt. Het CBG bepaalt of voor een medicijn een recept nodig is of niet. Het CBG beslist ook waar medicijnen zonder recept verkocht mogen worden.

Welke factoren kunnen van invloed zijn op de therapeutische werking van geneesmiddelen?

Farmacokinetiek speelt vaak een beslissende rol bij het therapeutisch succes van de farmacotherapie. Tot de basisbegrippen van de farmacokinetiek behoren absorptie, absorptiesnelheid, biologische beschikbaarheid, ‘first pass’-effect, distributie, biofase, verdelingsvolume, metabolisatie en excretie.