Hoe werkt Quercitine?
Quercetine is een antioxidant in groenten en fruit. Quercetine remt ontstekingen, werkt bij overgevoeligheid en bij auto-immuunziektes, verbetert de immuniteit en zorgt voor een afname van longinfecties. Als zogenoemd zinkionofoor verbetert quercetine de opname van zink en glutathion17, 9.
Wat zijn de voordelen van quercetine?
Quercetine is zelf een antioxidant en voorkomt ontstekingen op celniveau. Daarnaast versterkt het de werking van vitamine C, de meest bekende antioxidant. Hierdoor heeft quercetine een extra gezondheidsbevorderende werking.
Wat is quercetine goed voor het hart en bloed?
Quercetine is goed voor het hart en bloed Quercetine houdt de bloedvaten in optimale conditie. De oxycholesterolaanslag aan de wanden van de bloedvaten krijgt minder kans als men regelmatig voeding met dit gezonde fytonutriënt eet. Het bevordert de doorbloeding van het bloed en verlaagt de kans op hoge bloeddruk.
Wat is quercetine onder de flavonolen?
Quercetine valt onder de flavonolen. Het is waarschijnlijk de meest wijdverspreide stof onder de flavonoïden en is terug te vinden in verschillende soorten (plantaardige) voedingsmiddelen, vooral in kappertjes.
Hoe cheleert quercetine ijzer?
Quercetine (500 mg/dag) cheleert ijzer en vermindert ijzerstapeling en leverdisfunctie bij mensen met β-thalassemie major die regelmatig bloedtransfusies nodig hebben. Bij ijzerstapeling in het darmweefsel is quercetine even effectief als deferoxamine (dierstudie). Quercetine remt de intestinale absorptie van (non-heem)ijzer.
Wat is de beste quercetine?
Omdat de hoogste concentraties flavonoïden in de schil van groenten en fruit voorkomen, kun je alleen van de gezondheidsvoordelen van quercetine profiteren als je je appel niet schilt, bijvoorbeeld. Bijzonder grote hoeveelheden quercetine worden gevonden in groenten, fruit, thee en ook wijn.
Hoe lang Quercetin slikken?
De in studies gebruikte doseringen (tot 1000 mg/dag) zijn veilig, ook bij langdurig gebruik, en hebben geen significante bijwerkingen. Doseringen van 1500 mg/dag (gedurende 84 dagen) en 5000 mg/dag (gedurende 4 weken) hadden ook geen negatieve bijwerkingen en werden goed verdragen.
Waarom quercetine met Bromelaine?
Het bestaat uit de bioflavonoïde voedingsstof quercetine, afkomstig van de zaaddozen van de Dimorphandra mollis plant en uit het enzym bromelaïne, afkomstig uit de stengel van de ananasplant. Het voordeel van dit combinatieproduct is dat bromelaïne ervoor zorgt dat quercetine beter in het lichaam wordt opgenomen.
Hoeveel quercetine per dag?
De gebruikelijke inname van quercetine via de voeding ligt tussen 5 mg en 40 mg per dag, maar een inname van 200-500 mg / dag is mogelijk met een hoog gebruik van groenten en fruit, vooral wanneer de schil wordt geconsumeerd.