Wat heb je nodig om een kringloopwinkel te beginnen?

Wat heb je nodig om een kringloopwinkel te beginnen?

Om een eigen bedrijf te starten in tweedehands artikelen zijn de volgende punten van belang:

  1. Wat wilt u gaan verkopen?
  2. Een geschikte en betaalbare locatie voor uw winkel of winkel/woonhuis.
  3. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
  4. Naast een fysieke winkel kunt u ook nadenken over een website.

Wat gebeurd er met het geld van de kringloopwinkel?

Maar wat gebeurt er eigenlijk met de opbrengst van een kringloopwinkel? De opbrengst van de verkochte goederen wordt gebruikt om kosten te bestrijden, werkgelegenheid te genereren en het milieu te verbeteren. Doordat de goederen opnieuw worden gebruikt, wordt het milieu namelijk zo min mogelijk belast.

Wat heb je nodig om een eigen zaak te beginnen?

Om een eigen zaak te openen heb je vaak financiering nodig. Maak een financieel plan met een gedegen onderbouwing voordat je naar een financier stapt. Dit plan is, naast jouw enthousiasme, nodig om een financier te overtuigen geld te steken in je bedrijf.

Hoeveel kan je vragen voor tweedehands spullen?

Afhankelijk van het soort meubel, trek je 20% tot 30% af van de nieuwprijs. Dat is het bedrag waar je je op kunt richten bij verkoop. Hou er rekening mee dat dit slechts een uitgangspunt is; je kunt de vraagprijs aanpassen aan de hand van verschillende factoren.

Waar gaat de opbrengst van de kringloopwinkel naar toe?

Met andere woorden, de opbrengst gaat dan naar arbeidsplaatsen, lonen, onderhoud gebouwen, energie, transportkosten,…. Eventuele winst gaat naar investeringen (verbetering werkomstandigheden) en nieuwe initiatieven.

Waar gaat de winst van de kringloopwinkel heen?

Wat doet kringloopwinkel met geld?

Wat doet De Kringwinkel met het geld dat verdiend wordt aan de verkoop? De Kringwinkel is een vzw, een Vereniging Zonder Winstoogmerk, gericht op sociale tewerkstelling. Dit betekent dat de inkomsten niet gebruikt worden voor de verrijking van enkele personen maar dat deze volledig geïnvesteerd worden in onze werking.