Is het mogelijk om naar Antarctica te gaan?

Is het mogelijk om naar Antarctica te gaan?

De makkelijkste manier om in Antarctica te komen is via het zuidelijkste puntje van Argentinië: Ushuaia. Hier stap je op een cruise, zeilschip of expeditieschip die je in ongeveer twee dagen naar het vasteland van Antarctica brengt.

Hoe kan je Antarctica bereiken?

De beste manier van vervoer naar de Zuidpool / Antarctica is om af te reizen per cruiseschip vanuit Punta Arenas (Chili) of voornamelijk Ushuaia (Argentinië). Deze zijn uitvalsbasis voor cruisereizen naar de Zuidpool.

Wat moet je meenemen naar Antarctica?

Voor een 22-daagse Antarctica expeditie:

  • sokken: 2 paar Merinowol sokken (deze gaan niet snel ruiken) en 7 paar gewone sokken.
  • tenminste 12 onderbroeken.
  • thermo-lagen: minstens 3 paar, het liefst gemaakt van Merinowol.
  • t-shirts: minstens 6.
  • Truien: minstens 2 of 3 warme, het liefst gebreid van wol.
  • Broeken:

Hoe duur is een reis naar Antarctica?

Met een beetje – heel veel – geluk betaal je voor een tweeweekse reis naar Antarctica zo’n 2.500 euro, maar prijzen vanaf 4.000 euro tot maar liefst 30.000 euro zijn meer aan de orde van de dag. Dit is vooral afhankelijk van welke route en wat voor soort schip je neemt.

Heeft Antarctica seizoenen?

Het meest afgelegen continent op de aarde en kent twee zeer uiteenlopende jaargetijden; de zomer en de winter. Op de zuidpool gaat de zon ergens in mei onder om pas in augustus weer boven te komen, dit is de donkere winter in Antarctica.

Hoeveel kost een cruise naar Antarctica?

1) Route optie: Klassieke cruise naar het Antarctisch schiereiland. Fridtjof Nansen (maximaal 500 passagiers) – 12 dagen – vrijwel elke 12 dagen van december tot en met maart 2022 – vanaf €6.989. L’Austral (280 passagiers) – 12 dagen – 3 januari & 12 maart 2022 – vanaf €8.380.

Wat is de hoogste temperatuur ooit gemeten in Antarctica?

Op 21 juli 1983 – het is daar dan winter – is in Vostok -89,2 graden gemeten. In de winter is het in Vostok de hele dag donker. In de Dry Vallys is op 5 januari 1974 het ‘ warmterecord’ van +15 graden gemeten. Antarctica heeft een apart windklimaat.