Welk land is het meest milieuvriendelijk?

Welk land is het meest milieuvriendelijk?

Volgens de data per eind augustus 2019 komt Finland opnieuw als beste uit de bus met een score van 60,29, gevolgd door Denemarken met 58,85 en Nederland met 58,24. Ook andere Europese landen, zoals Noorwegen, Zweden, Duitsland en Frankrijk hebben hoge scores.

Is Nederland een duurzaam land?

Met 7,4 procent van de energie uit hernieuwbare bronnen is Nederland hekkensluiter in Europa. Ons land scoort daarmee ver onder het Europese gemiddelde van 18 procent. Twaalf landen hebben de doelstelling voor 2020 al gehaald of overschreden, zoals Zweden, Estland en Bulgarije.

Welke landen zijn het groenst?

De ‘groenste’ landen ter wereld liggen in Europa

  1. Finland: 90,68 % Finland mag zich officieel het groenste land ter wereld noemen.
  2. Ijsland: 90,51 % IJsland heeft zijn topprestatie vooral te danken aan zijn unieke geologie.
  3. Zweden: 90,43 %
  4. Denemarken: 89,21 %
  5. Slovenië: 88,98%

Hoe duurzaam is Duitsland?

Duitsland is wereldwijd een van de koplopers bij de opwekking van groene energie. Het land heeft ambitieuze doelstellingen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot en de uitbreiding van het aandeel duurzame energie in de nationale energiemix. Ook exporteert Duitsland veel groene technologie.

Welk land is het minst milieuvriendelijk?

Doordat er meer landen in de index zijn opgenomen zijn er op de 2014 lijst geen Europese landen meer die bij de top 10 slechtste duurzame landen staan. Landen binnen Europa die relatief slecht scoren zijn: Roemenië (86), Macedonië (89), Oekraïne (95), Georgië (101), Bosnië en Herzegovina (107).

Welk land is het groenste land ter wereld?

Desondanks is Suriname nog steeds het groenste land ter wereld. Het Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer heeft besloten dat de wetgeving terug moet naar het niveau van de jaren ’50-’70 toen Suriname voorloper was op het vlak van natuurbescherming en pionier was in ecotoerisme.

Is Nederland milieuvriendelijk?

Nederland zelf is binnen de Europese Unie een van de grootste uitstoters van broeikasgassen zoals CO2 per hoofd van de bevolking. Ook op het gebied van natuur staat het welvarende Nederland onderaan in Europa: in geen ander land is de hoeveelheid bos en natuur in verhouding tot het totale landoppervlak zo klein.

Hoeveel duurzame energie in Duitsland?

Uit het jaaroverzicht voor 2020 blijkt dat Duitsland vorig jaar voor het eerst meer dan de helft van zijn elektriciteit heeft opgewekt uit duurzame bronnen. Wind (27%), zon (10,4%), biomassa (9,3%) en waterkracht (3,7%) tellen samen op tot 50,4%. Over 2019 was dit nog 45,9%. In 2010 was het 19,1%.

Waar haalt Duitsland zijn energie vandaan?

Momenteel wordt in Duitsland meer dan 35% van de bruto-stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen en dat voornamelijk uit windkracht, biomassa en zonne-energie. Het beoogd aandeel voor 2025 is 45%.

Welk land is het meest vervuild?

Slechts zeven landen zijn verantwoordelijk voor meer dan 2% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen: China, de Verenigde Staten, India, Rusland, Indonesië, Brazilië en Japan. Deze landen stootten in 2019 samen 30,5 gigaton aan broeikasgassen uit (1 gigaton = duizend miljard kilogram).