Hoe effectief is Peerfeedback?

Hoe effectief is Peerfeedback?

Conclusie. Er zijn twee opvallende conclusies: dit onderzoek bevestigt dat het krijgen van peerfeedback niet bijdraagt aan de ontwikkeling van ervaren kwaliteitsbegrip en dat het geven & krijgen van peerfeedback sterk bijdraagt aan de ontwikkeling van ervaren kwaliteitsbegrip.

Wat is peer to peer feedback?

Wat is Peerfeedback Bij peerfeedback gaat het om feedback tussen ‘gelijken’ Filius (2020). Een student die feedback geeft aan een medestudent is een vorm die in het onderwijs steeds vaker voorkomt. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan het onderwijs wanneer het goed wordt geïmplementeerd.

Waarom een peer assessment?

Peer-assessment wordt vaak aangewend vanwege het gunstige effect op het leerproces (‘learning by assessing’). Door elkaars werk, gedrag of prestaties te becommentariëren en te evalueren, leren studenten om op een objectieve en kritische manier te evalueren adhv criteria te gebruiken.

Wat leer je van feedback geven?

Door het ontvangen van feedback leer je meer over jezelf en krijg je de kans om gedrag of een prestatie te veranderen. Probeer de feedback te begrijpen: Wat bedoelt de persoon precies? Vraag door tot je duidelijk hebt wat er mee wordt bedoeld. Schiet niet in de verdediging: Luister naar de ander.

Hoe schrijf je een peer-assessment?

Aan de slag

  1. waarom er met peer-assessment gewerkt wordt (doel en meerwaarde)
  2. wat geëvalueerd wordt (proces, product, beide).
  3. wie zal beoordelen (bijv.
  4. welke evaluatiecriteria gehanteerd worden.
  5. hoe het peer-assessment zal verlopen (worden cijfers gegeven of feedback, schriftelijk of elektronisch)

Hoe schrijf je peer-assessment?

Peer-assessment is een evaluatievorm waarbij studenten volgens vooraf (door het didactisch team of in samenspraak met studenten) opgestelde evaluatiecriteria aangeven in hoeverre medestudenten (‘peers’) doelstellingen hebben gerealiseerd.