Wat leer je in het eerste jaar geneeskunde?

Wat leer je in het eerste jaar geneeskunde?

In het eerste jaar van de bachelor Geneeskunde leer je hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Verder maak je kennis met medische literatuur en kom je in contact met patiënten. Om een beter beeld te geven van ons studieprogramma, hebben wij kort op een rijtje gezet wat je per jaar gaat leren.

Welke vakken krijg je tijdens geneeskunde?

Zowel wiskunde A als B geven toegang. Ook met een einddiploma van HBO of WO word je toegelaten. Je moet dan de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde op VWO-niveau hebben afgerond. Een VWO-diploma oude stijl geeft geen toelatingsrecht meer.

Hoeveel uren geneeskunde?

Uit de jaarlijkse enquête van het KNMG Studentenplatform onder 2739 geneeskundestudenten blijkt dat bachelorstudenten gemiddeld 35 uur per week met hun studie bezig zijn. Tijdens coschappen zijn coassistenten gemiddeld 54 uur per week bezig, waarvan 46 uur op de werkvloer en 8 uur zelfstudie.

Welke vakken heb je nodig voor geneeskunde?

Het colloquium doctum voor de opleiding geneeskunde bestaat uit certificaten op vwo niveau voor de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie. Examens om deelcertificaten op vwo-niveau te halen, kunnen worden afgelegd via CCVX of Staatsexamens .

Hoe lang duurt de opleiding geneeskunde?

De bacheloropleiding duurt drie jaar, evenals de aansluitende masteropleiding. Daarna ben je gekwalificeerd als basisarts. De totale basisopleiding tot arts duurt dus zes jaar. Wil je je specialiseren, dan volgt nog een opleidingstraject dat afhankelijk van het specialisme drie tot zes jaar in beslag neemt.

Hoe zwaar is de studie geneeskunde?

Veel studenten in spe denken dat Geneeskunde een heel zware studie is door de grote hoeveelheid biologie, wis-, natuur- en scheikunde. Maar de praktijk wijst uit dat als je op het vwo goede cijfers voor deze vakken haalt, je het universitaire niveau – met voldoende inzet en zelfdiscipline – moet aankunnen.