Wat kost Stadsparkeren?
Aanmelden voor Stadsparkeren is GRATIS. Verder zijn er twee lidmaatschapsvormen: Abonnement: € 2,50 vaste kosten per maand (per kenteken)* Gebruiker: € 0,30 per transactie (geen vaste kosten)*
Hoe werkt Stadsparkeren app?
Hoe werkt parkeren met de App? Je parkeeractie starten en stoppen via je Apple, Android of Windows smartphone. Download nu gratis de Stadsparkeren App en start direct! De inloggegevens die je voor Stadsparkeren gebruikt dien je de eerste keer in te geven zodat we je account kunnen koppelen.
Is Parkmobile hetzelfde als Stadsparkeren?
Parkmobile werkt samen met de aanbieder Stadsparkeren. Het voordeel hiervan is dat je een stadspas (in veel gemeenten verkrijgbaar) of een OV-chipkaart aan je app kunt koppelen. Hiermee kun je op sommige plekken parkeren door de pas voor een speciale lezer te houden.
Wat is een gewone procedure voor een parkeerkaart?
Gewone procedure. Je hebt al een dossier bij de FOD Sociale Zekerheid, Directie-Generaal Personen met een Handicap. En je hebt een medische erkenning voor de parkeerkaart. Vraag dan je parkeerkaart aan via het contactformulier op handicap.belgium.be. Je hebt nog geen medische erkenning van je handicap.
Waar kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen?
U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Een keuringsarts bepaalt na medisch onderzoek of u voldoet aan de voorwaarden. De kaart die u in Nederland krijgt, is een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Hij is onder andere geldig in alle landen van de Europese Unie.
Hoe kunt u een invalidenparkeerkaart of parkeerkaart aanvragen?
Invalidenparkeerplaats of parkeerkaart invalide aanvragen Wie in Nederland een handicap heeft en moeilijk ter been is of vanwege een medische aandoening altijd snel bij de auto moet kunnen komen om naar het ziekenhuis te gaan heeft mogelijk recht op een invalidenparkeerkaart of een speciale parkeerplaats voor invalide voor de deur.