Inhoudsopgave
Waar kan ik zien wanneer ik verhuisd ben?
U kunt ook navraag doen bij een Stadsloket. Goed om te weten: als u uw verhuizing van tevoren doorgeeft, dan wordt uw melding bewaard tot uw verhuisdatum. Pas op de verhuisdatum wordt uw melding verwerkt in de BRP. Hoe lang de verwerking duurt, ziet u hieronder.
Wanneer moet u uw verhuizing doorgeven?
U moet uw verhuizing doorgeven binnen vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen nadat uw adres verandert. De datum die u op de aangifte als verhuisdatum vermeldt, geldt als de datum van verhuizing. Geeft u de verhuizing pas ná vijf dagen door? Dan wordt de aangiftedatum als verhuisdatum vastgelegd.
Hoe doe je de verhuizing?
Een verhuizing moet je altijd doorgeven aan de gemeente. Dit kun je doen door je aan te melden bij de nieuwe gemeente. Kamer van Koophandel (als je een onderneming hebt op je oude woning adres) → Bekijk hier de complete verhuischecklist. → Lees ook verhuizing plannen.
Wanneer is het noodzakelijk om een verhuizing door te geven aan de gemeente?
Het volstaat doorgaans om de wijziging van je adres door te geven aan de gemeente waarna vervolgens alle andere instanties waaronder belastingdienst op de hoogte worden gebracht. Houd er wel rekening mee dat dit niet voor alle situaties geldt. In bepaalde uitzonderlijke gevallen is het dan ook wel noodzakelijk om een verhuizing door te geven,
Is de gemeente op de hoogte gebracht van verhuizing?
Een belangrijke instantie die op de hoogte moet worden gebracht van uw verhuizing, is de gemeente. Een adreswijziging doorgeven aan de gemeente doe je aan de gemeente waarin je gaat wonen. Verhuis je binnen de gemeente waarin je al woont? Wijzig dan ook je adres bij deze gemeente.
Welke instanties krijgen automatisch bericht bij verhuizing?
Welke instanties krijgen automatisch bericht bij verhuizing? De belangrijkste instantie waaraan je je nieuwe adres door moet geven is de gemeentelijke basisadministratie van je nieuwe woonplaats. Zodra de gemeente je nieuwe adres heeft , geven zij deze automatisch door aan overheidsinstanties zoals de belastingdienst, Bureau Jeugdzorg en DUO.
Wie moet ik inlichten?
Wie moet ik inlichten? In deze lijst vind je alle personen, overheidsinstanties en bedrijven die je op de hoogte moet brengen van je nieuwe adres als je gaat verhuizen. De personen en instanties zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: Persoonlijke relaties, Financiële diensten, Medisch, Nutsbedrijven, Vervoer en Overige contacten.