Waar moet je rekening mee houden bij interactief voorlezen?

Waar moet je rekening mee houden bij interactief voorlezen?

Lees de tekst rustig en duidelijk voor en zorg dat je gezicht duidelijk zichtbaar blijft. Maak gebruik van de mogelijkheden van je stem, maar let op dat je niet overdrijft. Maak tijdens het voorlezen af en toe gebaren om de woorden te verduidelijken. Breng tijdens het voorlezen af en toe een pauze aan.

Wat is een verteltafel?

De verteltafel is een geweldig middel om een verhaal tot leven te brengen. Door knuffels, poppetjes, attributen die een rol spelen in het boek, kunnen kinderen het verhaal na spelen. Ze spelen één of meerdere rollen en voeren, onder begeleiding van de leerkracht, dialogen uit het verhaal.

Wat is klassiek voorlezen?

Bij ‘klassiek’ voorlezen bevindt het verhaal zich op een papieren drager en bij ‘digitaal’ voorlezen vind je het verhaal op een digitale drager. Je kan het dus vergelijken met een muziekalbum op vinyl en op je mp3-speler. De muziek is dezelfde, maar de ervaring en mogelijkheden verschillen. Idem voor voorlezen.

Wat is interactief voorlezen?

Interactief voorlezen is een manier om kinderen te betrekken bij het voorlezen. Door voor te lezen geef je kinderen aandacht, waardoor je kunt genieten van de tijd die je samen doorbrengt. Je maakt kennis met boeken, die zijn vaak verrassend, ontroerend of grappig en hebben een effect op het humeur.

Hoe lees je een prentenboek voor?

Voordat je het boek voor de eerste keer voorleest, bekijk je samen met de kinderen de kaft en lees je de titel voor: ‘Dit boek heet Het Zwarte Konijn. ‘ Stel dan de luistervraag: ‘Over wie gaat het verhaal? ‘ Vraag of de kinderen tijdens het voorlezen extra goed willen letten op wie er allemaal meedoen in het verhaal.

Wat voorlezen?

Voorlezen definities

  • voorlezen werkw.
  • 1) Aflezen 2) Hardop lezen 3) Kerkdienst 4) Lezen 5) Uitspreken.
  • hardop lezen vb: iedere avond moest vader een verhaaltje voorlezen.
  • Abstract: Het -met aandacht voor zaken als articulatie, intonatie, mimiek en gestiek- verklanken van een tekst voor één of meer toehoorders.