Wat is de basiszorg?
Basisverpleegkunde of basiszorg is de meest omvangrijke vorm van zorgverlening in de gezondheidszorg. Verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en mantelzorgers helpen dagelijks mensen met hun lichamelijke verzorging, hun toiletgang, het verschonen van hun kleding en het opruimen en schoonmaken van hun omgeving.
Wat is een gegradueerde verpleegkundige?
De opleiding Met je diploma als gegradueerde Verpleegkunde kan je het beroep van verpleegkundige uitoefenen. De opleiding maakt deel uit van het hoger onderwijs, maar je volgt ze in een school voor voltijds secundair onderwijs. De school werkt daarvoor samen met een hogeschool.
Welke handelingen vallen onder basiszorg?
De 80 basisvaardigheden zijn ondergebracht in 9 hoofdstukken:ondersteuning bij de lichamelijke hygiëne en uiterlijke verzorging van een zorgvrager voedingtoestand van een zorgvrager stimuleren en ondersteunen zorgvrager ondersteuning bieden bij de uitscheiding zorgvrager ondersteuning bieden bij de uitscheiding …
Wat is goede basiszorg?
Krachtige basiszorg is een vernieuwende integrale aanpak gericht op bewoners met hoge gezondheidsrisico’s en problemen in meerdere leefdomeinen. Het is een manier van kijken, leren en doen door álle professionals op gebied van zorg, sociaal welzijn en preventie in de wijk.
Wat is technische verpleegkunde?
Als verpleegkundige werk je in de technische thuiszorg te midden van toenemende medische behandelmogelijkheden, veranderende wet- en regelgeving, financiële schaarste, nieuwe mogelijkheden van zorg thuis, en veranderende opvattingen over de zorg en de organisatie ervan.
Wat is het verschil tussen bachelor en graduaat verpleegkunde?
Standaard is een bachelor 180 studiepunten op 3 jaar (voltijds). De nadruk ligt er op studeren door brede theoretische basis. Een graduaatsopleiding is standaard 120 studiepunten, gespreid over 2 jaar (voltijds) of 3 of 4 jaar (deeltijds).
Is graduaat A2?
Diploma A1, A2, A3, enz. Vlaanderen Vroegere benamingen voor diploma’s in verschillende onderwijsniveaus. Afgestudeerden in een hogeschool behaalden een A1-diploma, afgestudeerden in het technisch secundair onderwijs (tso) behaalden een A2-diploma, enz.