Wat als je geen energie contract afsluit?

Wat als je geen energie contract afsluit?

Als je geen contract hebt afgesloten voor je nieuwe woning, neemt de netbeheerder (het bedrijf dat de leidingen en kabels beheert) tijdelijk de levering van gas en stroom over. De netbeheerder zal je een brief sturen waarin staat dat je een nieuwe energieleverancier moet kiezen.

Wat te doen met elektriciteit bij verhuis?

Bij een verhuis moet je altijd de meterstanden van gas, water en elektriciteit noteren. Doe dit op de dag van de sleuteloverdracht, zowel in je nieuwe als in je oude huis. Aan de hand van de meterstanden maken de leveranciers een eindafrekening op. Deze krijg je uiterlijk twee maanden na de verhuisdag.

Kan energieleverancier contract verbreken?

Opzeggen kan, maar de energieleverancier mag u om een opzegvergoeding vragen. Dat moet hij u wel vertellen bij het afsluiten van het contract. Wilt u weten of u moet betalen? Kijk in uw energiecontract of in de algemene voorwaarden van uw energieleverancier.

Waaruit bestaat de elektriciteitsprijs?

De energieprijs is samengesteld uit drie belangrijke componenten: naast de energiekost spelen ook de nettarieven en de heffingen een belangrijke rol.

Hoelang duurt energie afsluiten?

Gemiddeld duurt overstappen van energieleverancier vier tot vijf weken. Dat is gerekend vanaf het moment dat u aangeeft te willen overstappen tot het moment dat u feitelijk van leverancier bent gewisseld.

Hoe sluiten ze energie af?

U krijgt van uw netbeheerder een ‘afsluitbrief’ als uw energieleverancier het contract stopt. Deze brief kondigt de afsluiting van de energielevering aan. Deze afsluiting kunt u voorkomen. Dit kan als u binnen 10 dagen na ontvangst van de brief het probleem met uw energieleverancier oplost.

Kan energieleverancier eenzijdig opzeggen?

Het zomaar stoppen of aanpassen van een energiecontract met vaste tarieven is niet toegestaan. Op grond van de Regeling afsluitbeleid voor kleinverbruikers van elektriciteit en gas is het beëindigen van de levering in de winterperiode (1 oktober tot 1 april) zeker niet zomaar toegestaan.