Inhoudsopgave
Wat zijn plug en play zonnepanelen?
Plug en play Er bestaan complete ‘plug en play’ zonnepaneel systemen, die je aansluit op het stopcontact. Deze zonnepanelen pakketten hebben meestal wel maar een beperkt vermogen. Er zijn daarnaast wel een aantal aandachtspunten hierbij.
Waar kun je zonnepanelen plaatsen?
Voor elk paneel heb je maar een paar vierkante meter nodig. Je kunt de zonnepanelen plaatsen op de schuur, tuinhuis, dakkapel, luifel, garagedak of in de tuin. Zonnepanelen groepen. Je moet er op letten dat je maar 1 set aansluit op iedere groep. Bij 12 zonnepanelen in 3 sets van 4 panelen kun je iedere set aansluiten op 3 groepen.
Hoe plaats je zonnepanelen met stekker?
Hoe plaats je zonnepanelen met stekker? Je krijgt de zonnepanelen met een stekker als een makkelijk bouwpakketje. Het is vrij simpel: je plaatst het paneel op de goede plek en je steekt de stekker in het stopcontact. Dat is alles.
Wat zijn de afmetingen van de zonnepanelen in het stopcontact?
Zonnepanelen in het stopcontact kopen. Voordat je ze gaat kopen is het goed om je vrije schaduwvrije dakvlak na te meten of het balkon of gevel waar ze komen. De afmeting van de zonnepanelen is meestal 160 x 100 cm per paneel.
De Plug & Play zonnepanelen sluit je makkelijk zelf aan op een geaard stopcontact naar keuze. Je hoeft dus geen aanpassingen te doen in de meterkast en hebt ook geen (dure) installateur nodig. De zonnepanelen set is makkelijk zelf aan te sluiten. Zo begin je gelijk met besparen.
Wat is een Trafoloze omvormer?
Trafoloze-omvormers kennen in tegenstelling tot de omvormers met transformators geen galvanische scheiding. Toch betekent dit niet dat ze onveilig zijn. Doorgaans presteren trafoloze-omvormers beter dan omvormers met trafo, daar ze geen (warmte)verliezen kennen door een transformator.
Hoeveel plug en play zonnepanelen?
Een standaard systeem van zonnepanelen met een stekker bestaat uit 2 panelen met een maximaal vermogen van 600 Wp. Dat komt doordat je niet meer dan dit vermogen op een stopcontact mag aansluiten als er ook andere apparaten op die stroomgroep zijn aangesloten. Dit is wettelijk zo geregeld.
Waarom vereffenen zonnepanelen?
Zonder aarding kan er stroom op de behuizing komen te staan. Dit is dan stroom die jij niet meer ontvangt van je zonnepanelen. Dit wordt ook wel het lekken van energie genoemd. Als je behuizing geaard is, dan kan deze geen stroom meer geleiden.