Hoe kan een nieuwe soort spin ontstaan?
Het ei van een spin wordt meestal in een groepje in een nest afgezet, welke vaak omgeven wordt door een cocon. De eitjes van een spin zijn zacht en kwetsbaar. De eitjes zijn meestal bleek van kleur en enigszins ovaal van vorm.
Hoe oud wordt een spin?
Hoe oud een spin wordt, hangt van de soort af. De meeste spinnen worden één à twee jaar oud, maar er zijn er ook die maar drie maanden leven. De tarantula (Aphonopelma chalcodes) bereikt gemakkelijk de leeftijd van twintig jaar en de Mexicaanse roodknievogelspin (Brachipelma smithi) wordt zelfs dertig jaar en ouder.
Wat zijn de poten van een spin?
Spinnen hebben altijd acht poten en een uit twee delen bestaand lichaam waarvan het voorste deel de poten draagt. Dit voorste deel is duidelijk te onderscheiden van het zakachtige achterlijf. Spinnen bezitten meestal vier paar ogen, dus acht in totaal, en ze hebben in de regel geen tot grijpklauwen omgevormde lichaamsuitsteeksels.
Welke soorten spinnen maken een spinnenweb?
Spinnen die een spinnenweb maken vangen vooral vliegen en muggen, vliegende kevers als lieveheersbeestjes en net- en grootvleugeligen. De vorm en positie van het web hangt samen met de prooikeuze van de spin. Spinnen als de kruisspin hebben zich meer op vliegende prooien gespecialiseerd en bouwen het web aan de toppen van planten.
Hoe maakt een spin zijn eerste draad?
De klieren van de spin produceren het draad voor een web. Als de spin begint aan zijn web trekt de wind de draad uit de spintepel van de spin. Het draad komt dus uit de spintepels.
Wat betekent het spinrag?
draadmateriaal van een spinnenweb. draadvormige afscheiding voortgebracht door een spin voor haar web, schuilplaats of eicocons; het draadmateriaal van een spinnenweb.
Wat is het uiterlijk van een spin?
uiterlijk. Een spin heeft 8 ogen. 8 harige poten. Twee verschillende lichaamsdelen: de kop en de buik. Op de kop hebben spinnen 2 gifkaken. De vrouwtjes zijn meestal groter en na de paring is er kans dat het vrouwtje het mannetje opeet.
Wat zijn de soorten spinnen in België en Nederland?
In België en Nederland leven bijna 700 verschillende soorten spinnen. Een aantal spinnen komt zeer algemeen voor en is bij het grote publiek bekend. Voorbeelden zijn de huisspin en de trilspin die in huizen leven en in tuinen komt de kruisspin algemeen voor.