Welke wijn bij vlees?

Welke wijn bij vlees?

Kies daarom ook een stevige wijn met veel tannines. Die tannines gaan goed samen met de eiwitten in het vlees. Over het algemeen gaat een Merlot, Sangiovese, Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon hier goed bij.

Welke wijn bij gerijpt vlees?

Hoe steviger het vlees, hoe steviger de wijn. Een rode wijn met veel tannines, denk aan een Cabernet Sauvignon, is dan uitermate geschikt. Ook de Spaanse Tempranillo en de Italiaanse Sangiovese smaken perfect bij zowel een stevig rood vlees als een gebraden biefstuk.

Welke wijn bij sukade?

Welke wijn bij stoofvlees in het algemeen? Heel Hollands is rib- of sukadelap dat zo lang suddert tot het vlees in draadjes uit elkaar valt. De geur en smaak zijn intens en lekker hartig en het mondgevoel zacht en smeltend. Met een soepele rode wijn zit je bij rood suddervlees vrijwel altijd goed.

Welke wijn past bij rundvlees?

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een chardonnay, zoals de Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay uit Australië. Maar ook een Pinot Grigio uit Italië, een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of een Duitse Spätburgunder passen goed bij stoofschotels met een wat minder uitgesproken smaak.

Wat doet rode wijn met vlees?

Wanneer je een gerecht kookt moet de wijn en de ingrediënten in balans zijn en elkaar versterken. Een stuk gebraden rood vlees heeft een stevige structuur en smaak, dit vraagt om een stevige wijn met veel tannines. De tannines worden soepel van smaak door de eiwitten in het vlees.

Welke wijn bij Beef Tataki?

Een Beaujolais, Cerasuolo di Vittoria, rode Etna-wijnen, Oostenrijkse Zweigelt of Pinot noir uit Chili, Bourgogne, Duitsland of Oostenrijk.

Wat voor wijn bij eend?

Zo’n op de huid geroosterde eendenborst doet het goed met wat lichtere rode wijnen van druiven zoals pinot noir, merlot, tempranillo en sangiovese (Chianti). De vaak rokerige aroma’s versmelten met die van de eend.